≫ 

Siti je definitivno šampion Engleske: Đavoli izgubili veliku trku, Lester poleteo ka Ligi šampiona

Tomas i Sojundžu bili su junaci pobede gostujuće ekipe na Old Trafordu

  • 1
FK Mančester junajted - FK Lester Foto: Tanjug / AP

Junajted je, hteo to ne hteo, zbog svojih navijača upao u veliki problem sa rasporedom. Nakon pobede protiv Aston Vile pre samo dva dana, Ole Gunar Solskjer je ponovo morao da izvede svoje pulene na teren protiv Lestera, a koliko prekosutra ih čeka odloženi derbi susret sa Liverpulom. Večeras do pobede kombinovani tim Đavola nije mogao, Lisice su se iskupile za bruku protiv Njukasla i upisale su vredna tri boda, značajna u borbi za Ligu šampiona - 1:2 (1:1).

Lester je bio daleko dominantniji rival tokom najvećeg dela meča, pošto je norveški stručnjak odlučio da odmori veliki broj fudbalera iz prve postave. Ne može se ništa oduzeti od igre gostujućih fudbalera, jednostavno bili su spremniji i motivisaniji da upišu trijumf na ovom meču.

Ovom pobedom prišli su na samo četiri boda Mančester junajtedu na drugom mestu, ali ono što je najvažnije - pobegli su Vest Hemu čak osam bodova ispred, s tim da Čekićari imaju utakmicu manje, koju će odigrati protiv ekipe Brajtona u gostima.

Večeras smo prvi gol videli već u 10. minutu, a strelac je bio pomalo neočekivan - Luk Tomas. Ispala je odbrana Mančester junajteda u potpunosti, Juri Tilemans je uspeo da prebaci do svog saigrača koji se nalazio na suprotnoj stativi, a ovaj je samo zakucao loptu u mrežu.

Doduše, nije se mnogo čekalo na reakciju tima Olea Gunara Solskjera. Samo pet minuta kasnije, Mejson Grinvud uspeo je da se oslobodi svojih čuvara u kaznenom prostoru i da puca u kontra ugao. Uhvatio je na krivoj nozi golmana Lestera, Šmajhela i doneo radost sebi i svojim saigračima.

Već do kraja poluvremena mogli smo da vidimo novo vođstvo Lestera, ali je David de Hea uspeo da spreči dobar udarac Jurija Tilemansa. I Keleči Ihenačo je zapretio na početku drugog dela igre, ali kad već on nije uspeo da postigne gol jeste, verovali ili ne - Čaglar Sojundžu!

Jasno vam je, gol je došao nakon prekida, a turski reprezentativac bio je najviši na petercu i bez problema je glavom loptu prosledio iza leđa Davida de Hee. Bila je to nova prednost za Lester, koju su ovoga puta znalački umeli da sačuvaju.

Lisice su ovom pobedom napravile veliki korak ka plasmanu u grupnu fazu Lige šampiona. Moraće, doduše, malo da prate dešavanja u finalima dva kontinentalna šampionata, ali može se reći da su vrlo blizu cilja.

Video: Stanković je bio besan na igrače na poluvremenu: Neka vam oni kažu šta sam im rekao!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA