≫ 

Superliga Evrope je i dalje tema u Italiji: Torino tvrdi da Juventus nije odustao, Inter digao ruke

Bilo je bure na današnjem sastanku klubova Serije A

  • 0
Kristijano Ronaldo Foto: AP/Tanjug

Italijanski klubovi održali su sastanak sa čelnicima Fudbalske federacije, kako bi se razrešila čitava peripetija oko formiranja Superlige Evrope. Dok jedni, poput izvršnog direktora Intera, Bepea Marote, govore da je ta ideja definitivno propla, prvi čovek Torina, Urbano Kairo rekao je da Juventus nijednim potezom to nije nagovestio.

UEFA je već zapretila da će sankcionisati one koji ne budu jasno potvrdili da nemaju nameru da ponovo prave neke slične planove u budućnosti.

- Priča o Superligi je arhivirana. Svi učesnici su izrazili spremnost da se stave na raspolaganje kako bismo pronašli model održivosti. Suočili smo se sa različitim pitanjima u klimi velike srdačnosti. Napravili smo analizu italijanskog fudbala u odnosu na ostatak Evrope, zaključak je izuzetno pozitivan u pogledu aspekta koji su nas doveli do ovog ćorsokaka - istakao je Marota, izvršni direktor Intera.

Sa druge strane, Kairo nije bio toliko optimističan. Naprotiv, tvrdi da je Juventus napravio pravu pometnju, koja još nije stavljena u knjige.

- Ne čini mi se da je Juventus napravio korake unazad. Na zvaničnom nivou nisam to video, kao što je uradio Inter sa ostalih osam klubova. Superliga se ne može igrati sa tri kluba. Za timove Superlige postoje pravila koje će FS Italije i UEFA pripremiti za učešće u prvenstvima i kupovima - podvukao je Kairo.

Za kraj, oglasio se predsednik Fudbalskog saveza Italije, Gabrijele Gravina koji veruje da će se na kraju naći zajednička reč sa čelnicima crno-belih iz Torina.

- Moram da zaštitim takmičenje, a ne klubove pojedinačno. Naravno da sam razgovarao sa Anjelijem, moja je dužnost da tražim dijalog i pronalazim rešenja. Pored izbora koje će on doneti, osećam da imamo ono što je potrebno za prevazilaženje pozicija koje su trenutno udaljene. Postoje pravila bez obzira na ekonomsku moć klubova ili veličinu njihove baze navijača - zaključio je Gravina.

Video: Stanković je bio besan na igrače na poluvremenu: Neka vam oni kažu šta sam im rekao!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA