Milivojević promašio penal, Ings surovo kaznio grešku: Sauthempton preokretom savladao Kristal Palas

Kapiten londonske ekipe gađao je jako, ali je Ben Foster pročitao stranu

  • 1
Luka Milivojević

Foto: Tanjug / AP

Nećete često videti kako Luka Milivojević promašuje kazneni udarac. A eto, to se desilo ove večeri u okršaju protiv Sauthemptona, koji ruku na srce, nije imao neki veliki značaj. Borili su se i jedni i drugi više za prestiž, nego za bilo šta drugo, a pobedu je na kraju izvojevala ekipa sa juga Engleske - 3:1 (1:1).

Bio je to prilično uzbudljiv meč u kojem je gostujući sastav došao do prednosti veoma rano, ali je na kraju iskusio onu staru izreku "kako se svaka greška kažnjava". A surovo je rešio da ih poremeti Deni Ings, koji je postigao dva gola na večerašnjoj utakmici i podsetio fudbalsku javnost da u njemu još ima vatre.

Kao što smo rekli, Kristal Palas je došao do prednosti još u drugom minutu preko Bentekea. Nakon centaršuta Luke Milivojevića, došlo je do velikog karambola, a lopta je na kraju završila u nogama pomenutog napadača gostujuće ekipe, koji je zatresao mrežu Sauthemptona.

Već u 19. minutu na snazi je bilo poravnanje, pošto se Deni Ings sjajno snašao u srcu kaznenog prostora, šutirao iz okreta i zatresao mrežu Kristal Palasa. Nije tu bilo spasa po goste.

A onda, taj kobni 40. minut. Sudija Endi Medli pokazao je na belu tačku, nakon što je jedan fudbaler Palasa oboren u kaznenom prostoru, loptu je uzeo Luka Milivojević, šutirao je u desnu stranu, ali je na njegovu nesreću tamo krenuo i Ben Foster, koji je kao mačka odbranio njegov udarac.

Kazna je stigla tek što je počelo drugo poluvreme. Korner sa desne strane krenuo je po zemlji, lopta je prvo došla do Armstronga koji je šutirao sa ivice kaznenog prostora, a u zbrci igrača najbolje se snašao Če Adams, koji je doveo Svece u prednost.

Pobedu Sauthemptona potvrdio je već pomenuti Deni Ings u 75. minutu meča. Bila je to dobro izgrađena akcija domaćih fudbalera, Adams je lepo proigrao svog saigrača u prostoru, a ovaj je uspeo da matira golmana Kristal Palasa. Ispostaviće se da je time postavio konačan rezultat.

Kristal Palas i Sauthempton su nakon ovog ishoda "komšije" na tabeli. Londonski tim ostaje ispred, biće na 13. mestu na tabeli sa 41 bodom, dok se ne odigraju ostali mečevi sutra i prekosutra, a Sveci su mesto ispod sa 40 bodova.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Video: Stanković je bio besan na igrače na poluvremenu: Neka vam oni kažu šta sam im rekao!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boske100

    12. maj 2021 | 06:53

    Sada će da digne nos i da kaže da više ne želi da igra za Crystal Palace 🤣

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA