Bufon dobija ponudu koja se ne odbija, ne odustaje od trofeja Lige šampiona

Italijan bi na leto mogao da završi u Barseloni

  • 3
Đanluiđi Bufon, Lionel Mesi Foto: AP/Tanjug

Iako ima 43 godine, legendarni italijanski golman Đanluiđi Bufon ne planira da okonča fudbalsku karijeru!

Bufon je nedavno potvrdio da se na leto rastaje sa Juventusom, klubu kom je dao svoje najbolje godine, ali ne i da će "okačiti kopačke o klin."

Naime, mediji pišu da će Bufon dobiti ponudu Barselone da potpiše jednogodišnji ugovor i bude zamena za Mark Andre ter Šetegena, kao i da će istu prihvatiti u nameri da napokon osvoji Ligu šampiona.

Podsetimo, Bufon očajnički želi "ušati pehar" i zbog toga je 2018. napustio Juve i otišao u PSŽ. Vratio se u Torino posle jedne sezone i po povratku je bio rezerva Šćesnom. Ove sezone branio je samo 12 puta i primio je sedam golova.

Karijeru je počeo u Parmi odakle je 2001. prešao u Juve i tamo bio do 2018. kada se seli u Pariz. Od 2019. je ponovo zadužio dres aktuelnog šampiona, a tokom karijere je osvojio sijaset trofeja.

Sa Parmom je uzeo Kup i Superkup Italije, kao i Kup UEFA, sa Juventusom 10 titula, četiri Kupa, šest Superkupova, ali je čak tri puta izgubio finale LŠ. Sa PSŽ-om takođe ima titulu, dok je sa Italijom bio prvak sveta.

Što se tiče privatnog života, u braku (drugom) je sa voditeljkom Ilarijom di Amiko čije fotke možete pogledati ispod:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA