≫ 

Poznato je ko će suditi finale Lige šampiona, ostao je u lepom sećanju navijačima Crvene zvezde

Reč je o Mateu Lahozu, koji je nadgledao meč između Crvene zvezde i Liverpula, koji su Beograđani rešili u svoju korist - 2:0

  • 1
FK Lion - FC  Bajern Foto: Tanjug/AP

Finale Lige šampiona, koje će po svemu sudeći biti premešteno iz Istanbula u London, sudiće poznato sudijsko ime, kojeg navijači Crvene zvezde pamte po lepom. Reč je o Mateu Lahozu, koji je bio na centru kada su crveno-beli na stadionu "Rajko Mitić" golovima Milana Pavkova ostvarili jednu od najvećih pobeda u novijoj istoriji kluba protiv Liverpula.

To je definitivna odluka UEFA, što znači da će upravo španski arbitar predvoditi fudbalere na teren 29. maja, a ostaje da se reši da li će zasigurno meč između Čelsija i Mančester sitija biti odigran na "Vembliju".

Inače, Lahoz je međunarodni sudija još od 2011. godine i ovo će mu biti prvo finale Lige šampiona u ulozi glavnog delioca pravde. Prethodno je stajao kraj aut linije kao četvrti arbitar u finalu 2019. godine, kada su se takođe sastala dva engleska rivala u završnom meču - Totenhem i Liverpul u prestonici Španije.

Ove sezone vodio je ukupno šest utakmica Lige šampiona, uključujući duel četvrtfinala u kojem su se sastali Bajern Minhen i Pari Sen Žermen. Nedavno je izabran i u grupu arbitara koji će suditi na predstojećem Evropskom prvenstvu.

Pored ove informacije, UEFA je obelodanila da će finale Lige Evrope suditi francuski sudija, Klemon Turpan. On će u sredu 26. maja na stadionu u Gdanjsku nadgledati dvoboj između Viljareala i Mančester junajteda.

Video: Stanković je bio besan na igrače na poluvremenu: Neka vam oni kažu šta sam im rekao!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Olimdar

    13. maj 2021 | 17:08

    Dali ima još neka vest a da se ne pomene Zvezda i njeni cigani. Stvarno ovaj sudija ostao u lepom sećanju nama navijačima kada je dolazeći na stadion ugledao tenk od uzbudjenja je pustio goluba nemira. Mislim da to čitaoce više zanima nego da je ciganima ostao u lepom sećanju zbog pobede nad Liverpulom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA