≫ 

PSŽ sprečio debakl od sezone: Ristić i Monpelje jedva ispali na penale od "svetaca" u Kupu!

Koliko muka za ekipu Poketina, a ovo je bila čista sreća

  • 1
PSG PSŽ slavlje trofej Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Pariz Sen Žermena uspeli su da sačuvaju obraz i da prođu u finale Kupa Francuske pošto su tek nakon penal serije uspeli da savladaju Monpelje sa 6:5 (2:2 u regularnom delu meča). 

PSŽ je poveo već u 10. minutu nakon lepe akcije koja je započela na sredini terena. Rešio ga je Kilijan Embape, koji se zatrcao sa ivice kaznenog prostora ka golu i na kraju pucao iz sve snage. Odbrane od takvog udarca nije ni moglo da bude.

Monpelje je uspeo da poravna rezultat u možda najboljem trenutku za njih, u poslednjem minutu prvog poluvremena. Bio je to zaista spektakularan gol Laborda, koji je šutirao iskosa sa nekih 15 metara, a lopta je završila u suprtonom uglu.

Međutim, PSŽ je vrlo brzo uspeo da dode do novog vođstva. Samo pet minuta po povratku sa odmora, Kilijan Embape se ponovo poigrao sa odbranom rivala, prošao je kroz dva odbrambena fudbalera Monpeljea i na kraju bez problema prosledio loptu u mrežu.

Kada se cinilo da Parižani bez problema gaze ka plasmanu u finale, isprecio se Delor u 83. minutu, poravnao rezultat po drugi put na utakmici i uveo nas u produžetak. Bilo je to u jeku inicijative Parižana, kada je sevnula kontra od koje nije bilo odbrane.

Otišlo se odmah na penale i tamo je moglo da bude svašta po ekipu PSŽ-a... Ali, nije.

Sambija je u šestoj seriji poslao loptu iznad prečke, a Ken je samo zaključio prolaz dalje.

Odličnu partiju je odigrao Mihailo Ristić koji je bio na terenu od samog starta do penal serije gde je bio i precizan. Ipak, njegov Monpelje ispada, a Parižani idu dalje. 

Zamislite samo šta bi se desilo da su "sveci" ispali u polufinalu Kupa, a pritom su sve dalje od titule u Francuskoj i nisu više u konkurenciji za trofej Lige šampiona...

Video: Ronaldova mama nikad srećnija: Zađuskala nakon što je Sporting osvojio titulu nakon 19 godina

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA