≫ 

Došlo je vreme za pesmu Jorgandžija: Atletiko jednu ruku stavio na trofej, Suarez samo ulepšao veče

Urugvajac podelio nestvarnu asistenciju Korei za drugi gol Atletika

  • 0
Atletiko Madrid Foto: Tanjug/AP

Izgleda da je vreme za veliko slavlje u prestonici Španije! Ali neće se radovati brojniji navijači Real Madrida, već oni koji podržavaju Atletiko. Jorgandžije su večeras upisale ogroman trijumf protiv Real Sosijedada na Vanda Metropolitanu, čime su prišli na samo korak od osvajanja titule prvaka Španije - 2:1 (2:0)!

Bio je ovo možda i najveći ispit za Atletiko u poslednja tri kola. I uspešno je položen, iako je Real Sosijedad pokazao da ume da bude bauk, kada se to najmanje nadate. Napadali su gosti, imali su šansu da u završnici dođu do boda, ali su čvrsti fudbaleri domaće ekipe izdržali nalete.

Prvi gol Atletika došao je nakon prilično dugačke akcije. Pokušavali su domaći na sve načine da probiju bedem i Sosijedada i na kraju su to učinili centaršutem Ljorentea, koji je dodao do Janika Karaska. Delovalo je da je sve izgubljeno, pošto je loše primio loptu, ali je nekako uspeo da je "iščačka" i da je ubaci u mrežu.

A drugi gol bio je prava majstorija Luisa Suareza! Iako nije on postigao gol, podelio je neverovatnu asisteniju petom do Anhela Koree, koji nije imao nikakvih problema da je prosledi iza golmana Real Sosijedada. Činilo se da od tog momenta ne bi smelo da ima dodatnih problema za Jorgandžije, ali Sosijedad se probudio...

Naslutilo se to još sa kraja prvog poluvremena kada je Aleksander Isak dva puta testirao Jana Oblaka, koji je spretno reagovao. Slovenački golman je uspeo da spreči pogodak i u 67. minutu kada je Portu pucao u levo rašlje, ali je potpuno neverovatna situacija viđena pred golom Madriđana u 80. minutu meča.

Portu je tada pogodio desnu stativu, lopta mu se odbila u noge, nije uspeo da je samo vrati u mrežu, pošto je Oblak već bio savladan, a nakon čitave peripetije je lopta došla do Kasteljanosa koji je pucao daleko preko gola i stavio tačku na ovaj neuspešan napad na koji će se gosti sigurno vraćati u analizi.

Jer samo tri minuta kasnije smanjili su na 2:1 golom Igora Zubeldije nakon prekida. Lopta je prošla kroz kazneni prostor, pala je na peterac pravo pred njega i ovaj nije imao problem da postigne pogodak. Međutim, na tome je ostalo, vremena za neku novu veću šansu pred golom stamenih Madriđana nije bilo.

Ova pobeda znači da je Atletiko izbio na 80 bodova i izbacio Sevilju iz šampionske trke. U nju još mogu da se umešaju Barselona sa manjom verovatnoćom i Real sa nešto većom, mada će Kraljevićima biti neophodna tri boda protiv Granade kako bi se približili na dva poena zaostatka pred poslednja dva kola.

Kada se crta podvuče, titula na Vanda Metropolitanu odavno nije bila bliže...

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Ronaldova mama nikad srećnija: Zađuskala nakon što je Sporting osvojio titulu nakon 19 godina

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA