≫ 

Đoković ponizio rivala i uz 9 vezanih gemova otišao u četvrtfinale Rima

Novak sada čeka boljeg iz duela Beretini - Cicipas

  • 4
Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

Najbolji svetski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Rimu, pošto je u dva seta bio bolji od Španca Alehandra Davidoviča Fokine - 6:2, 6:1.

Bio je ovo prvi međusobni duel pomenutih tenisera koji je trajao 70 minuta, a Đoković će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz duela Mateo Beretini – Stefanos Cicipas koji je na programu tokom dana.

Đoković je loše otvorio meč, jer je već u prvog gemu izgubio servis. Međutim, u narednom je isti vratio nakon što je vodio 30:0, pa posle 30:30 vezao dva poena i izjednačio na 1:1.

Obojica tenisera su sledeća dvabgema na svoj servis dobili bez problema, da bi Španac potom stao. Novak je najpre poveo sa 3:2, potom iskoristio svoju drugu brejk loptu, da bi osvojen servis rivala potvrdio sa nulom (5:2).

Totalni pad Fokine u igri Novak koristi i u 8. gemu u kom uzima svoj treći brejk i posle 34 minuta završava posao u prvom setu. Setu u kom je imao dva asa, ali i ne baš tako dobar postotak prvog servisa (59 odsto). Zanimljivo, Nole je osvojio po 15 poena i na prvi i na drugi servis u prvom setu.

Sjajnu igru iz prvog seta Đoković je preneo i na drugi i uz dva brejka vezao je čak devet poena. U tom trenurku bilo je 5:o, nakon što je Nole u 2. i 4. gemu bio snalažljiviji na Fokinin servis.

Kod svog nije imao problema i rutinski je odrađivao posao. Jednom čak i sa nulom, u onom petom gemu, da bi silu demonstrirao ponovo i u nastavku. Imao je dve set lopte na servis Fokine, Španac se izvukao nakratko, ali je Nole već u narednom gemu odservirao plasman u četvrtfinale.

Uz male poteškoće, doduše, jer je Fokina dva puta stigao do izjednačenja - jednom čak i do brejk lopte koji je Novak spasio.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA