≫ 

Partizanov stav je jasan: Nemanja Jović nije na prodaju ovog leta!

U Humskoj smatraju da mladi fudbaler treba pravilo da se razvija kako bi igrački, a kasnije, kada za to dođe vreme i finansijski doprineo klubu

  • 4
Nemanja Jović, FK Partizan, 164. večiti derbi, FK Crvena zvezda, Milan Gajić Foto: MN Press

Neće biti lako Partizanu posle iznennadnog odlaska Takume Asana, jer novac od projektovanog transfera Japanca bio bi dovoljan zha miran život kluba u dužem vremenskom periodu. Kako se sve izjalovilo i epilog će završiti na sudu, crno-beli moraju na "plan B", moraju da prodaju nekoga iz postojećeg kadra, ali to sigurno neće biti Nemanja Jović, saznaje Telegraf, iako se u javnosti spekulisalo.

Sama činjenica da narednog leta namarevaju da smanje igrački platni fond za bar 50 odsto, a ostatak do kraja naredne sezone, navodi na racionalnije poslovanje u Humskoj, odnosno uštedu koja bi značajno rasteretila kasu.

Crno-beli će iz tog razloga i gledati da prodaju neke od fudbalera, kako bi od zarađenog novca mogli da odrade prelazni rok, ali i da žive bez problema u budućem periodu.

Rekosmo već, Asano je bio "prvi pik" s obzirom na sezonu iz snova, međutim, kako je došlo do problema i prevremenog odlaska Japanca, Partizan će morati da potraži alternativna rešenja, među kojima sigurno neće biti Nemanje Jovića.

Iako postoji ogromno interesovanje iz nekolicine evropskih klubova za mladog igrača, Partzan je decidiran u stavu da vezista nije na prodaju ovoga leta, što je Telegrafu potvrđeno iz Humske.

Čelnici smatraju da bi bilo apsurdno prodati tako mladog igrača, koji je tek zagazio u profesionalne vode i koji uz pravilan rad i razvoj može mnogo toga da ponudi Partizanu u narednom periodu, pre svega igrački, pa tek onda finansijski kada za to dođe vreme.

nemanja jović Foto: MN Press

Plan je da Jović bude u fokusu kao što su to pre njega bili Strahinja Pavlović i Filip Stevanović iza kojih su stali i struka i klub, imali strpljenja, da bi se na kraju sve to višestruko isplatilo.

Naravno, mnogo toga će zavisiti i od samog Jovića, odnosno od njegove posvećenosti i spremnosti da prati smernice trenera Aleksandra Stanojevića, koji mu je pružio priliku i praktično usmerio reflektore velike scene ka njemu.

Do sada nije bilo problema, jer se radi o veoma fokusiranom momku, o čemu svedoče i poverenje trenera i nekoliko vanserijskih partija sa samo četiri meseca u profesionalnom fudbalu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Losmi

    13. maj 2021 | 12:29

    Mali nebi trebo da se proda ni sledeceg leta ni naredne dve godine....al to je stok...a... prodace ga ko ficu za male pare

  • GP

    13. maj 2021 | 13:01

    On nije Partizanov igrac vec Lomicev ili, mozda, Faljija Ramadanija.

  • Filip

    13. maj 2021 | 16:53

    Jedan pametan stav ove lose UPRAVE.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA