Disciplinci kaznili nemar srpskih klubova: Pet njih nema šefa struke, Borac na tapetu iz više osnova

Kolubara će morati da ispašta zbog loše organizacije meča sa Radničkim 1923

  • 3
Fk Crvena zvezda, OFK Backa Foto: MN Press

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije rešila je da upozori sve klubove iz Linglong Superlige i Prve lige koji nemaju trenere, da ih pod hitno pronađu, pošto ih u suprotnom čekaju drastične sankcije. U opticaju je čak oduzimanje bodova, što omogućava član 97. Disciplinskog pravilnika FSS.

Članovi prvostepenog organa rekli su da im nije ništa drugo preostalo, pošto se nemila praksa već duže vreme ponavlja, a pod posebnom lupom našlo se čak pet klubova. Reč je OFK Bačkoj, Proleteru iz Novog Sada, Radničkom 1923 iz Kragujevca, kruševačkom Trajalu i kraljevačkoj Slogi. Nijedan od njih nema šefa struke sa PRO licencom.

Komisija je odlučila da na početku odredi samo novčane kazne, odnosno tim iz Bačke Palanke moraće da plati 200.000 dinara, a isti propust koštaće klubove iz Prve lige Srbije po 100.000 dinara. Po istom članu, pokrenut je postupak protiv novosadskog Proletera.

Klupa OFK Bačke prazna je već gotovo mesec dana, a do kraja sezone preostala su samo dva kola. Na istoj sednici, članovi Disciplinske komisije rešili su da kazne Kolubaru sa 100.000 dinara zbog loše organizacije meča sa Radničkim 1923, gde je bio prisutan ogroman broj navijača, što nije u skladu sa kovid protokolima.

Na tapetu je još jednom Borac iz Čačka, koji će morati da odgovara zbog navodnih pretnji upućenih službenim licima posle meča sa Loznicom. Takođe, na narednom sastanku će se pričati o Nenadu Milovanoviću i Aleksandru Mijatoviću zbog sličnih povreda pravilnika.

Uskoro će se saznati šta će biti sa Čačanima i u slučaju meča sa Radničkim iz Kragujevca, na koji su izveli sedmoricu fudbalera, a onda se jedan "povredio" i meč je prekinut tek što je počeo. Fudbalski savez odlučio je da pusti da protekne određeno vreme od toga i blagovremeno će odrediti sankciju klubu iz grada sa Zapadne Morave.

Video: Sin Dejana Stankovića projektilom doneo Srbiji trofej: I otac bi mu pozavideo na topovskom šutu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ling

    13. maj 2021 | 21:22

    Dobro, okej, napadate male klubove, a sta cemo sa Radom, Napretkom, klubova kojih nema na kladionici vec mesec dana, i sta cemo sad sa tim? Ajde da se pregledaju malo te utakmice.

  • Draško

    14. maj 2021 | 01:09

    Kaznjeni zbog "kovid mera"? Ako je iko svo vreme krsio te mere onda svi dobro znamo koji je to klub sa mnogobrojnim okupljanjima kako na stadionu tako i oko njega, po ulicama sa bakljama i trenerom na celu, slavlje nakon ispadanja i povratka iz Italije itd itd. Dokle ce vise mali da ispastaju zbog velikih ? Sramota. Vredjanje igraca Milana od strane navijača dok je navijačima bilo zabranjeno prisustvo na stadionu. Ima li ovde iko normalan?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA