≫ 

Firmino i Salah dosanjali snove na "Old Trafordu": Liverpul protiv Junajteda produžio nadu za LŠ!

Redsi su na taj način prišli Čelsiju na samo četiri poena zaostatka

  • 1
Liverpul slavio pobedu protiv Vulverhemptona

Laurence Griffiths

Kakva završnica sezone nas čeka u Premijer ligi! Iako je sve gotovo kada je reč o borbi za titulu, pa i borbi za opstanak, apsolutno se ne zna koje će ekipe završiti u Ligi šampiona, pa ni koji će sve engleski klubovi učestvovati u evropskim takmičenjima ove sezone. Liverpul je prišao korak bliže onom najelitnijem, pošto je večeras uz pomoć magičnog Roberta Firmina i standardno dobrog Mohameda Salaha upisao veliku pobedu - 2:4 (1:2).

Gledali smo veoma interesantnu utakmicu, možda i kvalitetniju nego što smo se tome mogli nadati. Važnost ovog meča bila je daleko veća za Liverpul koji "grize" da se i naredne sezone nađe u Ligi šampiona, dok su Đavoli tu privilegiju već ranije obezbedili i do samog kraja nemaji ni za šta da se bore. To se videlo na večerašnjem meču u kojem su gosti imali vreliju krv i na kraju su zasluženo došli do preokreta i pobede.

Već u drugom minutu videli smo omanju kontroverzu pred golom Liverpula, pošto je jedan od fudbalera Mančester junajteda igrao rukom prilikom uklizavanja, ali je Entoni Tejlor odlučio da se ne konsultuje čak ni sa VAR-om, iako je možda bilo potencijalnih elemenata da se dosudi kazneni udarac. Međutim, Đavoli su svakako vrlo brzo došli do svog prvog gola.

Igrao se 10. minut utakmice kada je viđen jedan od komičnijih detalja ove utakmice. Bruno Fernandeš je lepo šutirao, lopta je na svom putu ka mreži zakačila Natanijela Filipsa, koji je reagovao jako tromo i savladao svog golmana. Deluje da zaista nije mogao mnogo bolje ni da udari loptu, jer je ostao na krivoj nozi, a ona bi svakako završila iza golmana Junajteda čak i da je nije ni pipnuo.

Međutim, ni to nije uspelo da poremeti ekipu Liverpula, koja je u 34. minutu došla do poravnanja. Nakon kornera, došlo je do manjeg petljanja, fudbaleri Junajteda nisu uspevali da izbace loptu van kaznenog prostora i na kraju je ona došla do Dioga Žote. Ovaj nije propustio da je ne ubaci u gol, čime je doneo veliku radost svojim saigračima.

Već do kraja poluvremena - kompletan preokret. Igrao se treći minut nadoknade, inače poslednji kada je Roberto Firmino sjajno pratio loptu iz slobodnog udarca koji je izveo Trent Aleksander-Arnold. Glavom je samo uspeo da je sprovede iza leđa Dina Hendersona i Ole Gunar Solskjer je imao šta da kaže svojim fudbalerima na velikom odmoru.

Međutim, umesto poravnanja, videli smo novi pogodak Roberta Firmina. Napravili su Đavoli veliku grešku u odbrani, dopustili su napadaču Liverpula da dođe lopte nakon odbrane Hendersona, a ovaj je sa nekih šest metara šutirao pored njega i postigao svoj drugi gol večeras. Igrao se 47. minut utakmice.

Doneli su nam Đavoli ipak ono što smo priželjkivali negde sredinom drugog poluvremena. Nakon lepe akcije u kojoj su učestvovali Edinson Kavani i Markus Rašford, Junajted je smanjio razliku za jedan gol. Urugvajac je u pravom trenutku proigrao mladog Engleza, koji je istrčao pred golmana Liverpula i izašao kao pobednik iz situacije "jedan na jedan".

Imao je Junajted do kraja dve lepe prilike da dođe i do boda. Prvo je Mejson Grinvud u 71. minutu stigao na odbijenu loptu u kaznenom prostoru, ali je neko uspeo da je izbije sa gol-linije nakon njegovog šuta. Potom je Bruno Fernandeš šutirao nekoliko centimetara iznad prečke sedam minuta kasnije. I kada nisu iskoristili te dve šanse, kazna je stigla...

U 90. minutu je sevnula kontra Liverpula. Mohamed Salah je pretrčao gotovo pola terena kako bi došao pred gol Mančester junajteda i na kraju je bez ikakvih problema postigao pogodak, kojim je Liverpul ostavio u trci za Ligu šampiona.

Redsi sada zaostaju četiri poena za Čelsijem na četvrtom mestu, ali imaju meč manje od Plavaca, što znači da im je neophodan još jedan njihov kiks i sve pobede do kraja kako bi ih pretekli na tabeli. Klimav je i Lester, koji beleži partije po sistemu toplo-hladno, tako da nije još ništa gotovo za tim sa "Enfilda".

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Video: Sin Dejana Stankovića projektilom doneo Srbiji trofej: I otac bi mu pozavideo na topovskom šutu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • panic

    14. maj 2021 | 06:48

    pisete u Srbiji namestaljke pa u celoj evropi se namesta i niko ne vidi sramota

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA