Haos u Kolumbiji: Meč prekidan 5 puta zbog suzavca, bombe ispred stadona, igrači bežali s terena

Neverovatno da je i u ovakvim uslovima meč ipak završen

  • 0
Suzavac na utakmici Amerika Kali - Atletiko Mineiro

Printskrin: Youtube/Cartola Tv

Meč između Amerike iz Kalija i Atletiko Mineira u okviru četvrtog kola grupe H Kopa Libertadoresa odigrao se u pravom haosu! Naime, meč je odigran iako već dve nedelje traju protesti protiv kolumbijske vlade, a protestanti su se žestoko sukobili sa policijom izvan zidina stadiona.

U nekoliko navrata ispaljen je i suzavac, koji je uticao i na igrače, koji su se gušili od gasa, pa je meč u čak pet navrata morao da se prekine, kako bi se igrači oporavili.

Atletiko Mineiro se bolje snašao u ovakvim uslovima i pobedio je sa 3:1, uz golove Hulka, Arana i Vargasa, a ovim trijimfom obezbedili su osminu finala kao prvi u grupi.

Prvo poluvreme prekidano je čak četiri puta, a u toku prenosa mogle su se čuti i detonacije bombi ispred stadiona koje je policija koristila za zaustavljanje demonstranata.

Najkraća pauza bila je 10 minuta, a najdua čak sat vremena.  Igrači su u 38. minutu napustili teren i otišli u svlačionicu i potom se vratili na teren, ali je do kraja prvog poluvremena meč još jednom prekinut zbog suzavca.

Prava agonija viđena je tokom ovog meča za igrače, koji su prekrivali dresovima svoje glave kako bi mogli da dišu, dok su golmani koristili i peškire koji im stoje iza golova.

I u ovakvoj utakmivi viđena je i jedna magija, neverovatan gol Vargasa za konačan rezultat, kada je fintom prebacio loptu preko golmana, a zatim glavom pogodio mrežu.

Inače, protesti u Kolumbiji traju već dve nedelje, a do sada su odneli 40 života. Podstaknuti su povodom poreske reforme predsednika Ivana Dukea. Širom zemlje su blokirane ulice i putevi, a došlo je i do nestašice hrane. Vlada je optužila opoziciju i disidente koji stoje iza grupe FARC da su odgovorni za proteste.

Pogledajte galeriju sa meča:

Pogledajte i detalje sa utakmice:

Video: Piksi ekskluzivno o Maksimiru 1990: Boban je upao u našu svlačionicu, bio sam uplašen

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA