≫ 

Zvezdina "petarda" protiv Bačke, za rušenje rekorda Partizana fale još 3 gola

Crveno-beli će u poslednjem kolu imati dvostruki motiv

  • 79
FK Crvena zvezda

Printskrin: Arena Sport/Telegraf

Šampionsku trku su odavno završili, a kako stvari sada stoje Crvena zvezda će u smiraj šampionata verovatno oboriti i dva rekorda! Barem se takav utisak stiče posle ubedljivog trijumfa crveno-belih protiv Bačke u gostima rezultatom 5:0 (4:0)!

Zvezda je pitanje pobednika u Bačkoj Palanci rešila već u prvom poluvremenu kada je su Milan Pavkov u 13, Njegoš Petrović u 32. i Željko Gavrić u 24. i 36. minutu pogađali mrežu Alekse Milojevića. Jedini strelac u nastavku bio je Mirko Ivanić u 86. minutu.

Kako je Zvezda počela sa svojim "rezervistima" činilo se da će domaćin u nastavku doživeti pravu katastrofu. Pogotovo što su na teren ušli Ben, Katai, Ivanić i Falčineli, ali se na kraju ispostavilo da su crveno-beli bolje delovali u tom prvom delu.

Verovatno i zbog toga što je za igru rapoložen bio Gelor Kanga - trostruki asistent koji je na poluvremenu ostao u svlačionici. Vezista iz Gabona je sjajno uposlio Pavkova i dva puta Gavrića.

Crveno-beli su trijumfom protiv Bačke stigli do 105 bodova u šampionatu i ukoliko u poslednjem kolu slave protiv Metalca na Marakani prestići će Seltik i postati svetski rekorder po broju bodova u jednoj sezoni.

A da bi srušili rekord Partizana po broju datih golova u jednoj sezoni SL, Zvezda će Metalcu morati da da minimum tri Crno-beli su u sezoni 1999/2000 dali 111 golova, dok je Zvezda trenutno na 109.

Dejan Stanković je izveo šarenolik sastav od prvog minuta. Popović je branio, Srnnić i Gobeljić su igrali bekove, Vukanović i Gavrić su napadalči po bokovima, dok je Falčinelaija u napadu zamenio Pavkov.

Upravo je robusni napadač prvi zatresao mrežu Bačke nakon pomoćne igre Nikolića i Kange iz kornera, te centaršuta ovog poslednjeg tačno na glavu svom saigraču.

Jednom kada je "slavina otvorena", mlaz nije mogao da se zaustavi do pauze. Crveno-beli su već u 24. povisili na 2:0 preko Gavrića, da bi Petrović osam minuta kasnije upisao svoij prvenac u Superligi. Bio je to sjajan gol veziste crveno-belih sa distance.

Između ta dva gola Milojević je odbranio zicer Vukanoviću, ali kod šuta Gavrića u 36. minutu ništa nije mogao.

Što se tiče drugog poluvremena, Bačka je imala dve ili tri situacije kada su mogli da postignu gol. Kao i Zvezda koja je pretila preko kataija i Falčinelija, da bi Ivanić u 86. postavio konačan rezultat na asistenciju Veljka Nikolića.

OFK BAČKA - FK CRVENA ZVEZDA 0:5 (0:4)

(Pavkov 13, Gavrić 24, 36 Petrović 32, Ivanić 86)

Bačka: Milojević, Parađina, Stojanović, Nedeljković, Aleksić, Eskić, Njamculović, Ratković, Mihailović, Mijatović, Zličić.

Crvena zvezda: Popović, Srnić (Gajić 64), Degenek, Pankov, Gobeljić, Petrović, Kanga (Ben 46), Nikolić, Gavrić (Ivanić 64), Vukanović (Katai 46), Pavkov (Falčineli 64)

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 123

    14. maj 2021 | 21:23

    Kad ste dali 111 gol to je bilo regularno,kad ste imali niz od 6 titula i to je bilo regularno,a sad kad vam budeomo oborili broj golova to je neregularno,kad sad uzmemo 7 titula u nizu i to ce vam biti neregularno,sve je vama neregularno kad vam ne odgovara jer ste ne mocni,da mozda i evropa koju smo igrali nije regularna???

  • Bari vs Fljanmurtari

    14. maj 2021 | 19:58

    🐀 iz bunkera nevolje: Zvezda KME KME KME, Zvezda KME KME KME, Zvezda KME KME KME...

  • МАРАКАНА РОЂАЦИ

    14. maj 2021 | 19:37

    Оно кад видиш хрвате како кмече,плачу, ронцају.....НЕПРОЦЕНЉИВО!!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA