Radnički odao počast velikom heroju: Obukao dres Kragujevčana, pa poginuo na Kosovu i Metohiji

U gradu na Lepenici nisu zaboravili svog nekadašnjeg igrača

  • 5
Radnički Kragujevac

Foto: Youtube / Printscreen

Fudbaleri Radničkog 1923 iz Kragujevca su nedavno obezbedili plasman u Linglong Superligu Srbije. Pobedom protiv Trajala iz susednog Kruševca (1:0), najveći grad iz centralne Srbije ponovo je dobio klub u najvišem rangu takmičenja, nakon godina u kojima se dugo borio za goli opstanak.

Pred početak meča, čelnici i fudbaleri ovog kluba rešili su da se oduže junaku i heroju iz Kragujevca, koji je neposredno pred početak NATO bombardovanja Srbije potpisao ugovor sa Radničkim. Reč je o Goranu Milovanoviću, koji nije uspeo da odradi ugovor do kraja, pošto je dres zamenio vojnom uniformom i potom izgubio život na Kosovu i Metohiji braneći svoju državu.

Uoči prvenstvene utakmice na stadionu "Čika Dača" u Kragujevcu, klub je porodici nastradalog Milovanovića uručio simboličan poklon. Golman Lazar Raičević predao im je uramljeni dres sa prezimenom hrabrog mladića.

- Rođen je 3. oktobra 1977. godine u Beloševcu. Bio je vredan i pošten mladić, omiljen u društvu i jako cenjen među svojim prijateljima i saigračima. Odmeren i druželjubiv bio je ponos svoje porodice i celog svog kraja. Sportskog duha i pun mladalačke energije nastupao je za naš klub i bio deo generacije koja je klub vratila u Prvu ligu Jugoslavije 1998. godine. Iako niskog rasta bio je div među stativama, neumoran, ambiciozan i disciplinovan. Za vreme služenja vojnog roka potpisao je profesionalni ugovor sa FK Radnički 1923.

- Teško je ranjen 19. aprila 1999. godine prilikom obavljanja stražarske družnosti na objektu Belaćevac nadomak Prištine. Od posledica ranjavanja preminuo je na VMA 13. maja 1999. godine. U svom rodnom gradu sahranjen je 15. maja 1999. godine. Odlikovan je posthumno za zasluge u oblasti odbrane i bezbednosti prvog stepena. Večna ti slava i hvala! - objavio je klub na svojoj zvaničnoj internet prezentaciji.

Video: Od gola do gola u 5 dodavanja: Akcija Zvezde za gol kao Arsenal u vreme Arsena Vengera

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miraš

    15. maj 2021 | 10:13

    Nije on jedini sportista koji je stradao na Kosmetu. Kako ste baš njih našli da šaljete na prvu liniju da ginu ?! Tako i Crnogorce isto ste gurali uvijek ispred.

  • J. M.

    15. maj 2021 | 11:10

    Tako sam i ja izbegavao vojsku dok se ne smiri stanju u Hrvatskoj, a malo pred kraj vojnog roka je krenula HV da oslobađa svoje i prebace me u rezervu na tri meseca. Kad su me zvali na Kosovo, spavao sam u tuđoj kući. Ko se čuva I Bog ga čuva.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA