Šou u borbi za opstanak: Rad sedmicom Mačvi izašao iz zone ispadanja, glavobolja za Nišlije i Javor!

Rad deklasirao Mačvu 7:1

  • 26
FK Rad Foto: MN Press

Fudbaleri Rada ostvarili su izuzetno ubedljivu pobedu na stadionu Kralj Petar Prvi na Banjici protiv Mačve. Susret je bio rešen već tokom prvog poluvremena, tokom kojeg su Građevinari uspeli da spakuju čak četiri gola prežaljenom timu iz Šapca. Ni drugi deo igre nije doneo neki preveliki "zaokret" u igri, što je svakako odgovaralo fudbalerima domaćih, koji su se približili opstanku u najvišem rangu - 7:1 (4:0).

Već u osmom minutu, Rad je došao do svog prvog pogotka preko Filipa Stanisavljevića, da bi nakon toga usledila prava kanonada u završnih 15 minuta prvog dela igre. Redom su pogađali Andrija Kaluđerović u 32. minutu, Ilija Tučević je naterao fudbalera Mačve da postigne autogol u 38. minutu povisio na 3:0, da bi četvrti gol bio delo Martina Novakovića dva minuta pred kraj prvog poluvremena.

Video: Kaluđerović duplira vođstvo Rada na Banjici: Nastavlja trku za najboljeg strelca Superlige ikada

Video: Fudbaler Mačve postigao autogol: Hteo da izblokira šut Tučevića, a na kraju prevario svog golmana

Petarda se oglasila na Banjici već u prvom minutu drugog poluvremena golom Nemanje Mladenovića. Delovala je Mačva potpuno nemoćno i beznadežno, a Rad je nastavio da grize svestan da bi u završnici Superlige mogao da izbegne selidbu u niži rang takmičenja. I kao rezultat svega toga dobili smo penal, koji je bez ikakvih problema u 59. minutu realizovao Andrija Kaluđerović. Legendarni fudbaler se tako dodatno potrudio da uđe u anale domaćeg šampionata.

Sedmica je zaključena, simbolično, sedam minuta pre kraja susreta, pa će Rad poslednje kolo sačekati izvan zonje ispadanja, a minut pre kraja Mačva je uspela da sačuva obraz jedni pogotkom.

Video: Kaluđerović se sa penala izjednačio s Bojovićem na večnoj listi najboljih strelaca Superlige

Veliki problem pred poslednju utakmicu u sezoni imaće Javor koji je pretrpeo poraz do favorizovanog Čukaričkog 2:0 u Ivanjici i tako se našao u veoma nepovoljnoj situaciji.

Najteža situacija kreirana je golovima gostiju sa Banovog brda u drugom poluvremenu, a Ivanjičani su golom Lukovića u nadoknadi samo ublažio bol i neprijatnost koja je nastala ovim porazom.

Novi Pazar je u Gornjem Milanovcu odigrao 1:1 sa Metalcem, pa se spletom okolnosti održao iznad zone ispadanja.

Cvetković je pogotkom u 37. minutu dobro uplašio Pazarce, ali je Tomić 18 minuta pre kraja doneo nadu u sada već veoma izvestan ostanak u elitnoj srpskoj ligi.

Ta izvesnost nije nešto što krasi trenutnu situaciju Radničkog iz Niša koji su odigrali neverovatnih 0:0 protiv Zlatibora u gostima.

Koliki problem je nastao za Nišlije govori činjenica da su sada u zoni koja vodi u niži rang, a pregršt prilika gosti nisu uspeli da pretvore u gol, te je sada strah sasvim opravdan.

Do ubedljive pobede stigao je Proleter iz Novog Sada, koji se time ozbiljno približio opstanku u najvišem rangu takmičenja. Ekipa iz samog srca Vojvodine je demolirala Inđiju na gostovanju, te tako naglasili da se najverovatnije neće sa njima preseliti u niži rang takmičenja. Baš kao na Banjici, ovde je sve bilo rešeno u uvodnih 45 minuta - 0:5 (0:3).

Prva akcija Proletera donela nam je gol uz određenu dozu sreće. Bila je to zaista solidna akcija Novosađana, koja je umalo mogla da propadne, ali je Viktor Živojinović u 9. minutu zadržao neophodnu smirenost i zatresao mrežu.

Video: Proleter uz veliku dozu sreće ipak do gola: Umalo da upropaste fantastičnu akciju

Negde pred kraj uvodnih 45 minuta videli smo "šah i mat" Proletera. Prvo je brazilski fudbaler u dresu Novosađana, Leandro pocepao mrežu domaćina, da bi Jovan Ilić posle još jedne dobre akcije u nadoknadi došao i do trećeg pogotka.

Video: Sela mu je baš onako kako treba: Proleterov Brazilac umalo pocepao mrežu na stadionu u Inđiji

Video: Fantastična akcija Proletera: Vidi se da je ovo uigravano, odbrana Inđije zaspala i raspala se

Po povratku sa odmora videli smo još jednu katastrofalnu reakciju odbrane Inđije. Imao je Proleter slobodan udarac sa leve strane terena, lopta je prvo udarila u živi zid i došla na peterac, a niko od fudbalera domaćih nije ni istrčao da tu loptu bar negde ispuca. Rezultat je bio gol, a još jedan su gosti postigli u 65. minutu.

Video: Odbrana Inđije kao statisti pored igrača Proletera: Gledaju ga kako uzima loptu i daje gol

Napredak je takođe došao do velike pobede protiv Mladosti na domaćem terenu. Alen Melunović bio je junak Kruševljana, pošto je postigao uvodna dva gola za Čarapane, a mogao je i još jedan, da je bio malo koncentrisaniji prilikom izvođenja penala sredinom drugog dela igre - 2:0 (1:0).

Kao što smo napomenuli, prvi gol Melunovića došao je nakon velike greške golmana gostujuće ekipe. Poleteo je, iako nije mogao da sustigne tu loptu, a na kraju je ona došla do fudbalera Napretka, koji je zatresao protivničku mrežu. Sredinom drugog poluvremena videli smo kazneni udarac za Kruševljane, koji je završio na desnoj stativi, da bi Melunović u 72. minutu uspeo da se "iskupi" za taj detalj i da duplira vođstvo.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Greška golmana Mladosti: Poleteo je na loptu koju nije imao šanse da dohvati, zato je Napredak poveo

Video: Igrač Mladosti napravio početnički penal: Ali Melunović pogađa stativu umesto da duplira vođstvo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Duh

    15. maj 2021 | 15:24

    Moj sin ne sme iz lige da ispadne

  • Marko

    15. maj 2021 | 15:24

    Ser danilo ferguson vedri i oblači

  • 😷😷😷

    15. maj 2021 | 15:32

    Ne brukaj te nas vise, ugasite taj nazovimo ga fudbala, pa ovo se iz aviona vidi da je namesteno!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA