≫ 

Partizan prošao prvu generalku pred finale Kupa: Crno-beli sa tri komada rešili zabrinuti Voždovac

Izabranici Aleksandra Stanojevića su sigurno došli do trijumfa protiv davljenika

  • 28
FK Partizan - Vojvodine Foto: MN Press

Partizan nastavlja pobedonosnu seriju, imun da digitron i matematiku drugih klubova, a žrtva crno-belih u Humskoj je ovoga puta bio "davljenik" Voždovac - 3:0. Golove za tim Aleksandra Stanojevića su postigli Miloš Jojić (autogol Aleksandra Bogdanovića), Nemanja Jović i Bibras Natho, a valja napomenuti da je prvi seniorski meč za domaćina odigrao i supertalentovani Samed Baždar, kome je trener pružio priliku desetak minuta u završnici utakmice.

Možda je sastav Partizana bio kombinovan, kao posledica nekoliko dana teških treninga i pripreme za finale Kupa Srbije, ali daleko od toga da igrači koje je Aleksandar Stanojević poslao na teren protiv Voždovca nisu imali isti cilj, iako je gostima "gorelo pod nogama". Tome u prilog i potpuna ofanziva crno-belih od prvog minuta, presing kome se tim iz Humske polako vraća i bez Takume Asana, na kome su se igra i agresivnost mahom i

bazirali, a koji je domaćinu u prvih 20-tak minuta doneo pregršt situacija i dobrih akcija.

Udarci Lazara Pavlovića i Miloša Jojića u uvodnim momentima bili su samo "zagrevanje" i nagoveštaj da crno-bele ne zanima ništa drugo sem uspeha, kao i potpuna kontrola događaja na terenu, u kojima je Partizan sve vreme kombinovao na polovini "zmajeva" i čekao momenat da odbrana pukne.

Malo je nedostajalo da gosti kapituliraju već posle desetak minuta igre, jer je Lazar Marković u 60 sekundi čak tri puta šutirao u okvir gola, koji je, posle akcije sa Jojićem i Lutovcem, prvo spassao blok, potom i golman Preković - spretno i srećno.

Ipak, mirisalo je na gol, jer gosti nisu uspevali da se izvuku iz ."kandži" ofanzivnog dela Partizana, koji ih je pritiskao i prosto primoravao na greške već u ranoj fazi napada, ne dopuštajući da predahnu ili makar valjano otklone opasnost pred golom.

Udarac Lutovca sa distance je lako ukrotio Preković, ali je u 21. minutu bio nemoćan u situaciji kada je odbrana njegovog tima prvo popustila na levom boku, a potom nije reagovala ni u nastavku akcije, u kome je Miloš Jojić stigao do lopte, varkom tela izbacio čuvare i centrirao po zemlji, da bi, u pokušaju da reaguje, Aleksandar Bogdanović

nespretno prebacio svog golmana i pogodio mrežu za - 1:0.

Video: Partizan poveo protiv Voždovca autogolom Bogdanovića: Zmajevi kažnjeni za ispušteni poklon Popovića

Nije gol previše demoralisao Voždovac, koji se pomalo igrački i podigao u minutima posle toga, ali zapravo najviše zahvaljujući Partizanu, čija igra je pomalo izgubila na ritmu, što je dozvolilo gostima da koliko-toliko prodišu.

Istina, sem činjenice da su donekle vratili balans na terenu, izabranici Predraga Rogana kao da nisu imali ideju u ofanzivi, gde su ih crno-beli lako neutralisali, iako se nisu kretali tako dobro kao na početku utakmice.

Tome u prilog i činjenica da do poluvremena nijedan od timova nije imao priliku vrednu pomena, a samu igru su više obeležili česti prekršaji, nego smislene akcije koje bi jednima ili drugima donele nešto dobro.

U nastavku je Partizan za nijansu pojačao ritam i to se odmah osetilo, jer Voždovac praktično nije mogao da pređe polovinu terena, Počelo je, istina, mirno, ali su crno-beli potom počeli da platu mrežu ispred gola gostiju i koriste panične reakcije, iz kojih je izrodio niz prilika, kao i niz promašaja u izglednim aituacijama.

Sve je moglo da bude gotovo već na početku druhih 45 minuta, pošto je Lazar Marković "bocnuo" loptu preko odbrane i ostavio Holenedra samog pred golom, međutim, napadač je, umesto da šutira, želeo da uposli Lutovca i pogrešio.

Posegao je Stanojević ubrzo za izmenama i, ispostavilo se, da upravo sa klupe dobio toliko željeni drugi gol.

Jer, sve je bilo mnogo lakše kada je konce igre preuzeo Bibras Natho, koji je počeo da deli lopte kao na traci i praktično razigrao kompletan ofanzivni deo.

Izraelac je prvo pogodio centaršutom Nikolu Štulića u glavu, ali je udarac napadača završio na prečki, da bi koji minut kasnije isti akteri ponovo izigrali odbranu - bez uspeha, pošto je mladi igrač bio neodlučan.

U 73. minutu je praktično prestala svaka neizvesnost, jer je domaćin duplirao prednost. Ovoga puta je Štulić izbegao ofsajd, proigrao Natha, koji isprva nije stigao loptu, no, jeste u nastavku akcije, kada je "zarolao" čuvara, a potom spojio Nemanju Jovića sa golom - 2:0.

Video: Kakav velemajstorski potez Natha: Jednim driblingom izbacio celu odbranu, pa namestio gol Joviću

Nekoliko minuta kasnije Natho je zaokružio "čas fudbala" u skraćenom obliku, tako što je izbegao ofsajd, pokušao sebi glavom da da for, međutim, ispostavilo se da ga je i "viša sila" nagradila, pa je lopta završila u mreži iza Prekovića - 3:0.

Video: Golman Voždovca precenio svoju brzinu i daljinu lopte: Natho pre njega stigao do nje i prevario ga!

Dao je sebi tada oduška i Stanojević, dopustivši Samedu Baždaru, momku rođenom 2004. godine i velikom talentu omladinske škole, da debituje u prvom timu i upravo je golobradi momak do kraja meča imao nekoliko zapažanih poteza, za šta je dobio aplauze prisutnih.

Video: Šta uradi Popović?! U svom šesnaestercu dao loptu direktno u noge igraču Voždovca, imao je sreće

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ZALE GROBAR

    15. maj 2021 | 18:21

    PARTIZAN I ČUKARIČKI, jedini koji su pošteno odigrali prvenstvo, ostali ili SKLANJALICA ili TRI za TRI,kako je Savićević rekao.

  • Black death

    15. maj 2021 | 18:00

    Neka se spremi komsinica. Higijena max

  • Sale

    15. maj 2021 | 17:32

    partizan je u ogromnim dugovima i zadnjih 15 od 20 utakmica su namestili da prikriju raspad

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA