≫ 

Haos u Derbiju Italije: Tri penala, VAR, 2 crvena i pobeda Juventusa s desetoricom za Ligu šampiona

Huan Kvadrado junak trijumfa Stare dame nad šampionom od 3:2

  • 0
Fudbal, FK Inter - FK Juventus Foto: Tanjug/AP

Nadali su se navijači Intera da bi Neroazuri mogli da pobede Juventus u Derbiju Italije i tako eliminišu jednog od najomraženijih rivala iz Lige šampiona, ali upornost Stare dame ponovo je došla do izražaja.

U fantastičnom trileru sa tri penala, dva crvena kartona i gomilom tenzije Juve je slavio sa 3:2.

Kolo pre kraja Juve ima dva boda više u odnosu na Napoli, i treba da moli boga da Fiorentina i Dušan Vlahović sapletu tim sa juga Italije u borbi za top 4 u nedelju.

Što je bilo do tima Andree Pirla, on je to uradio. Iako je Inter došao sa namerom da ih saplete u trci, Juve je poveo preko Kristijana Ronalda koji se ispravio sa bele tačke u 24. minutu nakon što mu je Handanović skinuo šut.

Radost domaćih trajala je kratko jer je na drugoj strani Lukaku sa bele tačke poravnao na 1:1 u 35, ali smo uoči odlaska na odmor videli i pravu majstoriju heroja meča, Kolumbijca Kvadrada koji je sjajnim projektilom u 47. minutu povisio na 2:1 pred odlazak na odmor.

Drugo poluvreme počelo je loše po domaćine jer je zbog grubog starta Bentankur dobio direktan crveni karton. Inter je s igračem više zaigrao viktorije pred golom Ščensnog, ali je Poljak maestralno čuvao prednost svog tima.

Ipak, ništa nije mogao u 84. minutu kada ga je kapiten Kjelini savladao za 2:2, a glavni arbitar priznao gol posle pregledanog snimka uz pomoć VAR-a, jer je prvobitno dosudio faul Lukakua u napadu.

Ali, samo što su domaćini krenuli sa centra opet je Kvadrado sve sam odradio. Prvo je navukao Kolumbijac Perišića da ga udari u šesnaestercu, a potom sa 11 metara doneo vrednu pobedu Juventusu i nadu da će se na kraju ipak dokopati Lige šampiona.

Inter je derbi završio sa desetoricom pošto je u nadoknadi Brozović dobio drugi žuti karton.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA