≫ 

Lesterova peta sreća! Bomba Tilemansa, pa milimetri iz VAR sobe za istorijski FA kup Lisica

Tomas Tuhel izgubio drugo vezano finale...

  • 0
Fudbal, finale FA kupa FK Čelsi - FK Lester, slavlje

Foto: Tanjug/AP

Tek iz petog pokušaja uspeo je Lester Siti da se domogne prvog trofeja u FA kupu, najstarijem fudbalskom takmičenju na svetu. U finalu na Vembliju pred 22.000 ljudi, Lisice su savladale Čelsi sa 1:0 pogotkom Jurija Tilemansa u 63. minutu.

Postalo je uobičajeno da Belgijanac odluči finale na najvećem engleskom stadionu. Pre Tilemansa, to su učinili Eden Azar (2018) i Kevin De Brujne (2019). Sjajno je vezista Lestera "dohvatio" pas Luka Tomasa, napravio par koraka, lopta mu je "sela" na desnicu, a Kepa Arizabalaga je bio nemoćan.

Tokom čitave utakmice vodila se velika borba, a pravu dramu videli smo u 89. minutu kada je Ben Čilvel izjednačio na 1:1. U stvari, mislio je da je izjednačio, pošto su potom linije u VAR sobi izdvojile milimetarski ofsajd pa su navijači Plavaca od radosti brzo utonuli u tugu.

Jedan od junaka finala je i golman Lestera Kasper Šmajhel koji je imao nekoliko bravuroznih intervencija tokom utakmice u kojoj se proslavio pošto je postao prvi golman-kapiten koji je slavio na Vembliju još od Dejvida Simena iz 2003. godine.

Čelsi, koji za dve nedelje igra finale Lige šampiona protiv Mančester Sitija, je tako ostao bez očekivanog trofeja, a Tomas Tuhel izgubio i drugo uzastopno finale (posle Lige šampiona sa PSŽ-om).

To mu neće biti plus uoči susreta sa Pepom Gvardiolom koji je nedavno dobio jedno (u Liga kupu).

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA