≫ 

Novi cirkus u PLS-u: Vranjanci izašli s terena na pola utakmice, ministar slavio 7. vezanu pobedu

Burno fudbalsko popodne u Sremskoj Mitrovici

  • 5

Ne može jedno kolo Prve lige Srbije da prođe, a da neka utakmica ne poprimi epitet cirkusa. Pravog, pravcatog cirkusa. Novi skandal viđen je ovog puta u Sremskoj Mitrovici gde su se sastali Radnički i Dinamo iz Vranja.

Meč je prekinut u 64. minutu kod rezultata 1:1, a nakon što se gostujuća ekipa povukla sa terena "rezignirana" odlukama glavnog sudije Milana Ilića.

Iako prema izveštajima prisutnih medija nije bilo spornih momenata, na izlazak sa terena uticao je, navodno, nagovor rukovodstva Dinama u čijoj se delegaciji nalazio i suspendovani trener Dragan Antić Recko, koji je izbačen iz fudbala na godinu i po dana.

Utakmica će biti registrovana službenim rezultatom (3:0) od strane Direktora takmičenja nakon prispeća svih zvaničnih izveštaja i zapisnika sa utakmice, a zanimljivo da je sudija Ilić svirao kraj nakon što su gosti odbili da se vrate na teren u roku od 10 minuta.

- Ono što je važnije od same registracije navedene utakmice jeste nedopustiv i krajnje neprimeren postupak ekipe FK Dinamo koji direktno ugrožava integritet takmičenja Prve lige Srbije. Nesporno je da ovakvi postupci, koji su u direktnoj suprotnosti sa svim sportskim principima, najviše govore o onom ko ih je učinio, nanoseći ogromnu štetu samom takmičenju i svim njegovim učesnicima - navodi se u saopštenju Zajednice klubova Super lige i Prve lige Srbije i dodaje:

- Zajednica fudbalskih klubova Super lige i Prve lige Srbije najoštrije osuđuje postupak rukovodstva i stručnog štaba FK Dinamo iz Vranja koji je apsolutno van svih profesionalnih, moralnih i sportskih normi. Verovali smo da će iskazana tolerancija prema ranijim negativnim postupcima FK Dinamo dati rezultat u razumevanju sopstvenih grešaka, što očigledno nije bio slučaj.

Inače, Dinamo je poveo iz penala golom Marka Keče u 15. minutu, a izjednačenje je stiglo u 54. minutu preko fudbalera iz Gane Ibrahima Mustafe.

Poslednji zvižduk sudije bio je povod za veliko slavlje fudbalera Radničkog u kojem je učestvovao čak i ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović, dok su se igrači Radničkog peli na prečku i slavili opstanka vredne bodove.

Radnički Sremska Mitrovica, Branislav Nedimović

Foto: Screenshot/Sremska Mitrovica Ozon Media Zvanični Internet TV

Njihovo slavlje pogledajte u snimku na početku teksta, a zanimljivo da je do ovog kola Radnički iz Sremske Mitrovice vezao šest pobeda u PLS-u, pa će mu ova za zelenim stolom biti sedma...

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Vranjanci burno slavili gol u Vlasotincu: Recko sa ograde komandovao, policija obuzdavala navijače

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbin

    15. maj 2021 | 23:23

    E moj ministre dajes pare na sudije a jos nisi isplatio subvencije seljacima za mehanizaciju od prosle godine. Sram te bilo

  • Dare

    15. maj 2021 | 23:30

    Jos jedan dokaz da se fzdbal u Srbiji mora vratiti na postenu igru ili ce ako se ovako nastavi Fifa i Uefa izbaciti sve nase klubove iz evropskih takmicenja pa i reprezentaciju. Krajnje je vreme da se preduzmu ozbiljne mere po ovom pitanju i svi odgovorni za namestanje utakmica i titula stave iza brave, jer svojim postupcima svesno rade na unistavanju naseg fudbala. U FSS-e moraju biti smenjeni svi do jednog posto sve ovo je krenulo upravo od njih !

  • Ha ha

    16. maj 2021 | 13:28

    Cuj ovaj o postenju a ministar slavi,a ja ne mogu da prodam moje svinje .E moja Srbijo medju bukvama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA