≫ 

Vlahoviću poništen gol protiv Napolija, Juve na meč da izvisi za Ligu šampiona!

Napoli sada ima jedan bod više od Juventusa i trenutno drži mesto koje vodi u elitno evropsko takmičenje

  • 1
Dušan Vlahović Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Napolija ostvarili su neverovatno bitnu pobedu u pretposlednjem kolu Serija A pošto su na gostovanju slavili protiv Fiorentine sa 2:0 i tako ponovo ostavili Juventusa da visi izvan zone Lige šampiona.

Koliko "staroj dami" sada gori... Ostao je još jedan meč do kraja ovosezonskog izdanja italijanskog šampionata, a malo toga zavisi od samog Juventusa.

Napoli je došao u Firencu samo sa jednom idejom, a to je da uzme tri boda i da se vrati ispred torinskog giganta. To je i ostvario, a moglo je sve da krene u totalno suprotnom smeru.

Srpski reprezentativac Dušan Vlahović je u 13. minutu postigao pogodak i šokirao Napolitance, ali gol mu je poništen zbog ofsajda. Lepo je glavom smestio loptu u mrežu, ali krenuo je malo brže nego što je situacija dozvoljavala.

Nakon toga, Napoli preuzima inicijativu i biva mnogo opasniji, što kruniše tek u drugom poluvremenu kada je VAR reagovao i signalizirao sudiji Rosariju Abisu koji je pokazao na 11 metara.

Golman Teraćino se bacio u levu stranu i odbranio pokušaj Lorenca Insinjea koji je ima sreće da mu se lopta vrati, te je iz odbitka doveo goste u vođstvo.

U 67. minutu je priča bila zaključena, jer Fiorentina nije bila opasna u drugom delu igre.

Insinje je sada ostao u ulozi asistenta pošto je dodao loptu do Piotra Zjelinskog koji je raspalio izvan kaznenog prostora, te uz manji odbitak pogodio desni ugao za konačnih 2:0.

Napoli sada ima jedan bod više od Juventusa i trenutno drži mesto koje vodi u Ligu šampiona. Poslednji meč Napolitanci igraju protiv Verone na svom terenu, dok će Juventus gostovati Bolonji koju sa klupe predvodi Siniša Mihajlović.

Video: Sela mu je baš onako kako treba: Proleterov Brazilac umalo pocepao mrežu na stadionu u Inđiji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Spawn

    16. maj 2021 | 14:43

    Bravo za Napoli, jer juventus ne zasluzuje LS. Cekamo jos Milan vcrs.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA