Ko će zameniti Zidana na klupi Reala? U opticaju dve legende kluba, dva Italijana i legendarni Nemac

Zinedin Zidan će napustiti klupu Reala na kraju sezone

  • 3
Britain Soccer Champions League Foto: Tanjug/AP

Zinedin Zidan je prema navodima španskih medija već najavio odlazak na kraju sezone, a nagađanja ko bi ga mogao zameniti na klupi su već počela.

U svojoj trenerskoj karijeri Zidan je vodio samo B ekipu Real Madrida, ali i prvi tim s kojim je ostvario ogromne uspehe. Ovo mu je drugi mandat u "Kraljevskom klubu", međutim, ovaj mu nije uspešan kao prvi, stoga je odlučio da je vreme da napusti klupu Reala.

Već su počele i spekulacije o tome ko bi mogao zameniti Francuza, trenutno lista broji pet imena koja se izdvajaju

Raul Gonzales

Trenutno najveći favorit da nasledi Zidana je još jedna legenda Reala, koja već dve godine radi u njihovom B i omladinskom timu, reč je o legendarnom napadaču Raulu Gonzalesu Blanku.

Prepreka u ovome se može videti u činjenici da Raul nema neko iskustvo, ali ni Zidan nije imao kada je prvi put seo na klupu ovog kluba.

Takođe, jedna od prednosti je ta što su navijači već izrazili želju da vide Raula na njihovoj klupi jer Španac neguje napadački fudbal kao iz vremena dok je i sam igrao u napadu Madriđana.

Raul Gonzales Foto: AP/Tanjug

Mauricio Sari

Italijan je već dovođen u vezu s nekoliko klubova, a skoro je sigurno da će i pronaći angažman ovog leta. Razne spekulacije su ga odvele u Englesku, tačnije London, gde su za njegove usluge zainteresovani Arsenal i Totenhem.

Sari je već dve godine bez kluba kada je dobio otkaz u Juventusu nakon što je ispao u osmini finala Lige šampiona, ali je uspeo da osvoji titulu sa "Starom damom".

Joakim Lev

Trenutni nemački selektor je već najavio odlazak iz reprezentacije nakon Evropskog prvenstva bez obzira na to kakav će ishod biti na tom takmičenju.

Lev je selektor Nemačke već 15 godina, a za to vreme uspeo se okitio i titulom Svetskog prvaka. U Nemačkoj je radio sa mnogim zvezdama, tako da posao trenera u Madridu ne bi predstavljao problem u tom smislu za njega, mogao bi da uspostavi autoritet u svlačionici.

Pitanje je da li će se Joakim Lev odlučiti za neki klupski angažman, pogotovo za Real, koji ne igra baš najbolje u poslednje vreme.

Joachim Loew, Joakim Lev Foto: Tanjug/AP

Masimilijano Alegri

Još jedan Italijan i još jedan bivši trener Juventusa, Alegri nikada nije vodio klub izvan granica Italije što bi mogao predstavljati problem za njega.

Poput i Sarija, takođe su mnogi mediji povezivali njega sa klupom dva Londonska kluba, ovoga puta umesto Totenhema u pitanju je bio Čelsi, a i ponovo Arsenal.

Alegri je do sada osvojio čak pet titula u Seriji A sa Juventusom, dok u svom mandatu u "Staroj dami" ima procenat od čak 70 odsto pobeda.

Ono što može da "upadne u oči" čelnicima Reala je činjenica da je Alegri poražen u dva finala Lige šampiona, pa ne zna kako je to doći do trofeja za kojim žude svi klubovi u Evropi, pogotovo ekipa Reala iz Madrida.

Fernando Jero

Legendarni defanzivac Reala i reprezentacije Španije već je tri godine bez posla, kada je napustio reprezentaciju Španije nakon ispadanja na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

U dosadašnjoj karijeri, Fernando Jero je vodio ekipu Ovijeda koju nije uspeo da uvede iz druge u prvu ligu, a svoj drugi angažman je doživeo upravo u reprezentaciji svoje zemlje.

Pitanje se postavlja slično kao i za Raula, da li čovek bez prevelikog iskustva može da se nosi sa pritiskom i svim teškobama koje nosi posao u ekipi poput Reala.

Fernando Jero Printskrin: Youtube / Sergio Ramos

Video: Šta uradi Popović?! U svom šesnaestercu dao loptu direktno u noge igraču Voždovca, imao je sreće

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA