Okrenite 911 za pogodak Kejna: Totenhem sve bliži Evropi, napadač Spursa opet na vrhu liste strelaca

Londonski tim nastavio je da piše dobre rezultate kod kuće, ali će za potvrdu Lige Evrope morati da "proigra" i na strani

  • 0
FK Totenhem Foto: Tanjug / AP

Fudbaleri Totenhema "pregrmeli" su prvi od tri velika izazova, koji će odrediti da li će naredne sezone igrati u evropskim takmičenjima. U Londonu su danas gostovali potpuno nemotivisani Vulvsi, koji su prilično lako pali pred Spursima. Po jedan gol u oba poluvremena bio je sasvim dovoljan za tri boda - 2:0 (1:0).

Tim koji od odlaska Žozea Murinja predvodi Rajan Mejson uspeo je da se oporavi nakon velikog kiksa protiv Lidsa iz prošlog kola. Danas je bio dominantan na terenu, imao je daleko bolji posed lopte, bolje šanse i na kraju je zasluženo slavio.

Iako se činilo da će se prvo poluvreme okončati bez pogodaka, Hari Kejn se u poslednjem trenutku postarao da tako ne bude. Engleski fudbaler je pogodio levu stativu još u 4. minutu utakmice, a mrežu je zatresao u 45. minutu posle lepe solo akcije. Njemu je to bio 22. gol ove sezone u Premijeršipu, a uz to ima 13 asistencija, čime je ponovo izbio na vrh liste strelaca. U stopu ga prati Mohamed Salah sa golom manje, koji će protiv Vest Broma pokušati da nastavi svoju dobru seriju.

U istom tempu je Totenhem nastavio i u drugom poluvremenu. Dele Ali je pogodio još jednu stativu u 55. minutu utakmice, da bi samo sedam minuta kasnije Pjer-Emil Hojbjerg duplirao prednost Spursa i faktički rešio pitanje pobednika. Iz akcije iz koje se činilo da nećemo videti apsolutno ništa, Danac je uspeo da natrči na jednu odbranjenu loptu i tako donese pobedu londonskom timu.

Totenhem je time došao do šestog mesta na tabeli, preskočio je Vest Hem i Everton, tako da će protiv Aston Vile i Lestera tražiti svoje mesto u Evropi za narednu sezonu. U drugom meču dana Kristal Palas je posle preokreta pobedio Aston Vilu (3:2), u meču koji nije imao nikakav rezultatski značaj.

Video: Golman Voždovca precenio svoju brzinu i daljinu lopte: Natho pre njega stigao do nje i prevario ga!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA