Evertonova tužna sezona na Gudisonu: Nisu mogli da dobiju ni fenjeraša, upisali 9. poraz kod kuće

Džebison je bio strelac jedinog pogotka na meču koji je Karamele verovatno izbacio iz borbe za Evropu

  • 0
FK Everton - FK Šefild junajted Foto: Tanjug / AP

Sjajni protiv velikih klubova, očajni protiv davljenika. I to naročito na domaćem terenu. Fudbaleri Evertona platili su skupu cenu neuspeha protiv timova iz donjeg doma tabele Premijer lige, baš kao na večerašnjem meču protiv odavno otpisanog Šefild junajteda. Oštrice su uzele skalp na Gudisonu, te na taj način časno otišle u Čempionšip, gde će ih naredne sezone vrlo moguće "vaditi" Slaviša Jokanović - 0:1 (0:1).

Iako je Everton imao terensku inicijativu, ona je tokom većeg dela utakmice bila izuzetno jalova. Nije pomoglo ni to što je Šefild do prednosti došao u ranoj fazi utakmice, tim Karla Anćelotija nije ličio na sastav koji je ove sezone pobedio Liverpul, Totenhem, Arsenal i to sve na gostujućem terenu.

Strelac jedinog gola na večerašnjem meču bio je Danijel Džebison, koji je debitovao tek na prethodnom meču protiv Kristal Palasa. A eto, na svom drugom susretu u dresu Oštrica uspeo je da zatrese mrežu nekog rivala. Igrao se osmi minut utakmice kada je akcija po levoj strani terena uspela da se okonča na pravi način iz vizure gostujućih fudbalera, Džebison je uklizao na petercu na asistenciju Džeka Robinsona i savladao Džordana Pikforda.

To kao da je "dalo" start igračima Evertona, koji su krenuli sa napadima. Do kraja prvog poluvremena pokušali su Alan, Rišarlison, Dominik Kalvert-Luin, ali niko od njih nije uspeo da zatrese mrežu. Ruku na srce, imao je Šefild svoje šanse preko Džebisona i Fleka, ali nije uspeo da duplira prednost i zada nam reprizu od pre dve godine na "Gudisonu".

Everton se ovako verovatno oprostio od učešća u Evropi. Trenutno zauzima osmu poziciju sa tri boda manje od Vest Hema i Totenhema. U narednom kolu ih čeka meč sa Vulvsima kod kuće, a u poslednjem kolu gostuju šampionu, Mančester sitiju. Sa druge strane, Šefild je ovom pobedom došao do 20. boda.

Video: Golman Voždovca precenio svoju brzinu i daljinu lopte: Natho pre njega stigao do nje i prevario ga!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA