PSŽ "napunio" gol Rajkovića, pa dobio fantastične vesti iz Lila: Imamo ludilo pred poslednje kolo!

Doge odigrale bez golova protiv Sent Etjena čime su doveli u opasnost svoju prvu poziciju na tabeli

  • 1
PSG PSŽ slavlje trofej

Foto: Tanjug/AP

PSŽ je svoj deo posla obavio. Na domaćem terenu protiv Remsa upisao je izuzetno ubedljivu pobedu, a posao im je umnogome olakšao crveni karton koji je zaradio Junis Abdelhamid još u 10. minutu utakmice zbog toga što je rukom sprečio siguran gol. Svecima je to omogućilo da odigraju rasterećenije, brzo nakon toga su i poveli sa penala, a na kraju su slavili ubedljiv trijumf - 4:0 (2:0).

Već u 13. minutu je PSŽ preko Nejmara došao do prednosti sa bele tačke, da bi nekih desetak minuta kasnije gol postigao i Kilijan Embape. Bila je to ogromna greška odbrane Remsa, koja se dodavala ispred svog gola i na kraju loptu prepustila napadaču Parižana.

Nije ni to bio kraj agonije za Rajkovića, koji je u 68. minutu još jednom vadio loptu iz mreže. Ovoga puta je to bilo posle kornera koji je izveo Nejmar, a na petercu se najviše u vazduh vinuo Markinjos i postigao treći gol za PSŽ. Konačan rezultat postavio je Mojze Ken u smiraj meča.

A sa velikim oduševljenjem Sveci će prihvatiti remi Lila i Sent Etjena na severu Francuske. Doge nisu uspele da probiju bedem borbenih gostiju iz okoline Liona, čime su šampionsku trku ostavili otvorenom do poslednjeg kola - 0:0.

I dalje sve drže u svojim rukama. Biće im potrebna ili pobeda protiv Anžea u gostima ili kiks PSŽ-a na gostovanju Brestu u poslednjoj rundi. I jedni i drugi imaju prilično nezgodne mečeve, pa će biti interesantno videti ko će na kraju postati šampion. Može se reći da rivalu Parižana gori pod nogama, naročito nakon današnjih rezultata, dok protivnik Doga nema za šta da igra.

Monako je nastavio da čuva "svoje" treće mesto i da preti PSŽ-u da može da mu preotme drugo. Do prvog ipak neće moći, jer ima daleko goru gol-razliku od Doga. Kneževi su danas savladali ekipu Rena na domaćem terenu, čime su im faktički otežali posao da se u poslednjem kolu domognu mesta u UEFA Konferencijskoj ligi - 2:1 (2:0).

Strelci za Monako bili su Visam Ben Jeder u 16. minutu i Aleksandr Golovin u 29. minutu, dok je počasni gol za Ren postigao Benžaman Borižeo u 68. minutu. Otežao je posao crveni karton Da Silve iz 85. minuta, zbog kojeg gostujuća ekipa objektivno nije imala veliku šansu da dođe do produžetka.

Ubedljivu pobedu upisao je Lion, koji je poslao Nim u drugu ligu Francuske. Pet golova je postigla gostujuća ekipa ove večeri, čime je ostavila kakvu-takvu nadu da se u poslednjem kolu može izboriti za mesto u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Za to će im ipak biti potreban kiks Monaka - 2:5 (1:3).

Strelci za Lion bili su Paketa i to dva puta, Memfis Depaj i Auar, dok je Kone uspeo da dva puta matira golmana Liona, što je bilo nedovoljno za bilo šta. Iako je u poslednje vreme zaigrao nešto bolje, domaći tim će morati da se zadovolji niželigaškim fudbalom naredne godine zajedno sa Dižonom.

FRANCUSKA 1 - 37. KOLO

 

Nedelja

Bordo - Lans 3:0 (1:0)

Dižon - Nant 0:4 (0:2)

Lil - Sent Etjen 0:0

Lorijan - Mec 2:1 (1:0)

Marselj - Anže 3:2 (1:0)

Monako - Ren 2:1 (2:0)

Monpelje - Brest 0:0

Nica - Strazbur 0:2 (0:1)

Nim - Lion 2:5 (1:3)

PSŽ - Rems 4:0 (2:0)

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • panic

    16. maj 2021 | 23:23

    prvak se vec zna sve same namestaljke u svim ligama tako u turskoj svi favoriti gube austrijska liga nemacka liga jedni drugima bodove daju sledece godine vracanje zajma jednom recju prevaranti i mafija

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA