≫ 

Sve staje u poslednjih 90 minuta: Kako Real može do titule? Novi šampion Francuske? Juve bez LŠ!?

Poslednje kolo u kome su ulozi ogromni, a tenzija je došla do samog vrhunca

  • 7
Kolaž, lige petice Foto: Tanjug/AP

Idućeg vikenda na programu su poslednja kola u ligama petice, sve zemlje su na kraju, izuzev Engleske gde je ostalo kolo više koje se igra u utorak i sredu. Međutim, u Engleskoj je sve već manje-više gotovo, dok nas u Francuskoj, Španiji i Italiji očekuje prava ludnica!

Iza nas su prve fudbalske sezone u periodu korone, prazni stadioni su ono što je "paralo" oči cele godine, ali čak i to nije smetalo u određenoj meri fudbalskim sladokuscima da uživaju u najvažnijoj sporednoj stvari na svetu.

Vreme je da se ova priča privede kraju, a pred nama je ostala ludnica poslednjeg kola, šta to znači u Italiji, Španiji i Francuskoj?

Španija - Ko će biti novi šampion?

Ovu sezonu u Španiji su obeležile dosta loše igre svih klubova, Barselona je zabeležila sedam poraza u sezoni, Real Madrid je na drugom mestu sa čak devet remija, dok je Atletiko na prvom mestu sa samo dva boda više od Reala.

Poslednje kolo će odlučiti šampiona!

Atletiko se trenutno nalazi na prvoj poziciji sa 83 boda, iza njih je Real sa dva boda manje, dok je Barselona porazom od Selte ispala iz trke za titulu.

Real Madrid je bio na pragu prvog mesta, Osasuna je povela protiv Atletika, ali su Renan Lodi i Barselonin "otpadak" Luis Suarez vratili Atletiko na prvo mesto.

U poslednjem kolu Atletiko Madrid će igrati protiv Valjadolida u gostima, dok će Real dočekati Viljareal.

Kako Real može do titule?

Ukoliko Atletiko odigra nerešeno ili izgubi, a pritom Real pobedi - Real će završiti na prvom mestu usled boljeg međusobnog skora, odnosno imaće bod više u slučaju poraza svog gradskog rivala.

Barselona u isto vreme može pasti na četvrto mesto, ali u svakom slučaju će naredne sezone igrati Ligu šampiona, kako oni tako i Sevilja.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Francuka - Lil ili PSŽ?

Tokom proteklog vikenda Lil je remizirao protiv Sent Entjena (0:0), dok je PSŽ ubedljivo savladao Rems sa 4:0.

Na taj način se dodatno zakomplikovala situacija u Ligi 1.

Kolo pre kraja, stanje na tabeli je sledeće: Lil se nalazi na prvoj poziciji sa 80 bodova, iza njih je PSŽ sa jednim poenom manje, dok na trećem mestu i Monako vreba svoju šansu za potencijalnim naslovom prvaka.

U poslednjem kolu Lil će igrati protiv Anžea, dok će PSŽ ići na megdan Brestu.

Ukoliko Lil ne pobedi, onda će pitanje šampiona biti u rukama PSŽ-a, ali ukoliko se desi da poraze dožive i PSŽ i Lil, onda bi Monako eventualnom pobedom mogao na prvo mesto na tabeli!

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Italija - Inter šampion, ali ko će u Ligu šampiona?

U šampionatu Italije je već nekoliko kola unazad poznato ko je šampion, ali pravo pitanje je - Ko će naredne sezone igrati Ligu šampiona?

Jedina sigurna ekipa je Atalanta koja se nalazi na drugoj poziciji i ima 78 bodova, dok će borbu za preostala dva mesta voditi Milan, Napoli i Juventus.

Milan se nalazi na trećoj poziciji sa 76 poena, isti broj bodova ima i Napoli koji je na četvrtom mestu, dok Juve ima bod manje i nalazi se na petoj poziciji.

Fudbaleri Juventusa u poslednjem kolu putuje Bolonji, sa druge strane Napoli će ugostiti Helas Veroni, dok Atalanta kod kuće dočekuje Milan.

Milan bi u slučaju poraza, a pritom ukoliko i Juve dobije, ostao bez učešća u najelitnijem fudbalskom takmičenju u Evropi.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Video: Nije presudio umor, mogao sam da igram tri sata: Novaku žao propuštenih prilika

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bosna

    17. maj 2021 | 22:08

    Atletiko prvak Spanije.

  • РВ

    17. maj 2021 | 21:29

    Мање више све је ово решено, е сад ако неко понуди више све је могуће

  • Gm

    17. maj 2021 | 22:55

    Milan ne zasluzuje ligu sampiona posle ovakvog prosipanja bodova.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA