≫ 

Da li će Stanojević poslednji meč Superlige iskoristiti da spremi iznenađenje Zvezdi u finalu Kupa?

Trener Partizana ističe da još ne razmišlja o finalu protiv crveno-belih i želi prvo da uspešno završi prvenstvo protiv Mladosti iz Lučana

  • 9
Crvena Zvezda - Partizan Foto: Nikola Tomić

Još jedan meč u Superligi Srbije, pa ono glavno - finale Kupa Srbije. Tako izgleda "plan rada" Partizana za naredni period u kome je akcenat naravno na borbi za trofej, ali ako pitate trenera Aleksandra Stanojevića jednako je važno i da se saga u ligi završi uspehom, makar to bio i rezultatski nebitan meč protiv Mladosti iz Lučana u utorak od 18.05 uz prenos na Arena sport 1.

Neće struka crno-belih kalkulisati, želi da u dobroj atmosferi, pobedom na uvek teškom gostovanju, dočeka derbi sa Crvenom zvezdom. O sutrašnjem rivalu Stanojević je, naravno, pričao samo u suprelativu.

- Mladost je opstala u ligi još ranije, igraju rasterećeno, jer vidim da su u proteklim kolima koristili neke mlade fudbalere. Ne znam zato u kom će sastavu izaći protiv nas, ali sigurno da su podigli formu i očekuje nas teška utakmica. Zapravo, Partizanu u Lučanima nikada nije bilo lako - rekao je Aleksandar Stanojević.

Smatrate li da se nešto promenilo u igri Mladosti u odnosu na jesenji meč?

- Mladost je podigla formu, igraju dobro. Imaju brz ofanzivni deo, uz Bojovića koji je jedan od najboljih strelaca lige. Ne bih o detaljima, sačekaćemo utakmicu.

Kakvo je stanje u timu, s obzirom da se utakmica sa Voždovcem igrala u subotu?

- Dobro je, svi su spremni, oporavljeni, osim, naravno, igrača koji su već bili na poštedi zbog pređašnjih povreda. Spremni odlazimo na put.

Koliko ste ponosni na tim što je svaki meč, pa i poslednji sa Voždovcem kome je gorelo pod nogama, odigrao maksimalno bez kalkulacija?

- Ponosan sam na svaku pobedu koju smo ostvarili, na sve mečeve, jer znam koliko su truda igrači uložili da ostavre uspehe. Nije lako pobeđivati u kontinuitetu, što oni rade, bez obzira ko je rival na drugoj strani terena. Mogu samo da budem srećan zbog svega toga.

Partizan je trenutno u seriji od osam pobeda, hoće li na kraju sezone crta da se podvuče na deset?

- Prvo da pobedimo Mladost u Lučanima, pa ćemo posle razmišljati o poslednjem meču.

Kolike su šanse da Ivan Obradović i Sejduba Suma budu spremni za finale Kupa Srbije?

- Teško pitanje, na koje je teško dati precizan odgovor. Oni su na terapijama, videćemo dokle će nas to sve dovesti, njih svojicu i nas kao ekipu.

U poslednjem meču Lazar Marković je igrao napadača, u nekim ranijim oba krila, pa i organizatora igre. Gde ga vidite zapravo?

 Barnsli je ove sezone bio najmlađi i tim s najmanjim budžetom u Čempionšipu, ali je izborio plasman u plej-of, gde će ga mnogi podržavati, a večeras (21.15) čeka Svonsi u prvom od dva meča. Kvota na keca je 2,20, iks je 3,05, a dvojka 2,70. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Barnsli - Svonsi.

Lazar Marković Lazar Marković; Foto: Marko Jovanović

- U mom prvom mandatu je igrao iza napadača i postigao je dosta golova. Igrao je sjajno tada, otišao kao supertalentovani mladi igrač. Mislim da je to i sada, ali svaka pozicija u napadu je dobra za njega. Sa druge strane imamo situaciju gde nam je otišao Takuma Asano, gde je Suma povređen i Bajbeka koji je takođe često povređen.

- Zato nekada moramo da kombinujemo sa igračima koji ne igraju svoje prirodne pozicije, kao Markovića recimo protiv Voždovca. Nije to njegovo mesto, Holender je češće igrao špica. Probamo sve, videćemo ko će biti gde u finalu Kupa - zaključio je Aleksandar Stanojević.

Video: Stanojević čestita igračima na ovakvom fokusu na kraju sezone: Na momente dobri, na momente mrtvi

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Iggy

    17. maj 2021 | 17:15

    Neka ponese cvece za sampione...nema on sta tu da sprema!!! Zvezda 👏🏼👏🏼👏🏼

  • Grobari

    17. maj 2021 | 16:42

    NAPRED CRNO BELI!!!

  • Delije

    17. maj 2021 | 17:38

    Kakvo crno iznenadjenje 😂 Vakcinu ste primili,sada je na redu revakcinacija 🤣🤣

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA