≫ 

Predsednik Fudbalskog saveza Nemačke podneo ostavku zbog nacističkog ispada

On je četvrti uzastopni predsednik koji je morao da podnese ostavku...

  • 1
Fric Keler

Foto: Screenshot/You Tube/Deutche Welle

Predsednik Fudbalskog saveza Nemačke Fric Keler podneo je ostavku na tu funkciju, prenosi agencija Rojters.

Keler je bio primoran da napusti čelnu poziciju u nemačkom fudbalu, nakon velikog pritiska javnosti usled neprimerenog nacističkog komentara, koji je na jednom sastanku Upravnog odbora uputio potpredsedniku Rajneru Kohu.

Na sastanku koji je održan 23. aprila Keler je Koha, koji je sudija, nazvao „Freisler“, po ozloglašenom nacističkom sudiji Rolandu Freisleru, koji je bio učesnik konferencije 1942. godine na kojoj su nacisti predstavili svoje „konačno rešenje“ za istrebljenje Jevreja.

Keler je na mesto predsednika Fudbalskog saveza Nemačke izabran 2019. godine sa idejom da u potpunosti reformiše organizaciju koju godinama unazad prate brojne afere.

U tome očigledno nije uspeo, a zanimljivo je da je on četvrti uzastopni predsednik koji je morao da podnese ostavku. Pre njega, 2019. godine to je učinio Rajnhard Grindel, nakon što je na poklon od izvesnog ukrajinskog biznismena primio luksuzan sat.

Takođe, Grindelovi prethodnici, Volfgang Niersbah i Teo Cvanciger podneli su ostavke jer su bili pod istragom u Švajcarskoj i optuženi za finansijske malverzacije oko Svetskog prvenstva u Nemačkoj 2006. godine.

Video: Kija otkrila detalje veze za fudbalerom: Uporedila njega i Slobu, pa prepričala scenu iz kuhinje

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA