≫ 

Ajntraht rastura srpsku koloniju: Kostić na transfer listi, Luku ne žele, ostaje samo Zvezdin klinac

Posle kraha u finišu sezone klub iz Frankfurta spreman za rekonstrukciju

  • 7
Luka Jović, Filip Kostić, FK Ajntraht Frankfurt Foto: AP/Tanjug

Neuspeh Ajntrahta iz Frankfurta koji je u poslednja tri kola Bundeslige izgubio već viđeni plasman u Ligu šampiona odraziće se na kasu kluba, kojem predstoji velika letnja rasprodaja najboljih fudbalera kako bi se zakrpile rupe u budžetu nastale pandemijom korona virusa.

Otkako su trener Adi Huter (Menhengladbah) i sportski direktor Fredi Bobić (Herta) objavili da napuštaju Frankfurt ovog leta kao da je neko "ubio" entuzijazam u igračima ovog tima koji su se obrukali porazom od Šalkea od 4:3 minulog vikenda.

Plasman u Ligu Evrope neće biti dovoljan da sadašnji tim Ajntrahta ostane na okupu, a novi trener Oliver Glazner, koji stiže iz Volfzburga, moraće da radi sa znatno skromnijim igračima i sredstvima, objavio je Bild.

Najpre, Luka Jović će biti vraćen Realu sa pozajmice jer su u Frankfurtu razočarani kako je "odradio" finiš sezone. Samo gol na poslednjih sedam utakmica nije ubedio čelnike Orlova da pokušaju da ga otkupe, pa reprezentatvcu Srbije preostaje novi pokušaj u Madridu, ako ga i tamo budu hteli.

Za odlazak se sprema i drugi Srbin, Filip Kostić, koji je imao još jednu solidnu sezonu. I on se malo umorio u finišu, a Ajntraht je još 2019. obećao njegovim agentima da mu neće praviti smetnje ukoliko se pojavi tim koji plati obeštećenje. Inter se često dovodio u vezu sa Kragujevčaninom, mada je posle dolaska Hakimija i ta "veza" utihnula i pitanje je ima li zainteresovanih.

Ajntraht hoće da proda i mladog francuskog štopera Evana Ndiku za koga se interesuje Totenhem, kao i ofanzivnog vezistu Daičija Kamadu za koga se pored Pevaca iz Londona, interesuju i Votford i Sevilja. Ajntraht za Japanca traži čak 30 miliona evra!

Jedini koji bi mogao da profitira od krize u Frankfirtu je Dejan Joveljić (21). Mladi Srbin privodi kraju pozajmicu u Austriji u redovima Volfzbergera gde je dao 16 golova na 31 nastupu i potvrdio potencijal s kojim je doveden pre dve sezone na Majnu.

Dejan Joveljić, Volfzberger Foto: Printscreen/Wolfsberger AC

Uz dobro vođenje novog trenera, inače Austrijanca, nekadašnji Zvezdin klinac bi mogao da bude "sledeća velika stvar" u Bundesligi. Ipak, to će zavisiti od nekoliko faktora, svakako najvažnijeg onog finansijskog...

Video: Potresne scene na Karađorđu: Održan minut ćutanja za prerano preminulog Milana Kosanovića

(Telgraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SPORT

    17. maj 2021 | 21:28

    Mozda je Frankfurt previse ocekivao od nasih asova,nikada Ajntraht i nije bio bolje rangiran nego za ovo vreme dok su igrali Jovic,Kostic. Ide Ajntraht ponovo u Cvajtu.

  • Flesh

    17. maj 2021 | 22:03

    Što se jednom prekine ne može se vratiti ponovo😊

  • dzaja

    17. maj 2021 | 22:39

    Pa jel dao neki gol na treningu,zna li se sta..?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA