≫ 

Počela borba za 200 miliona evra, Bornmut i Svonsi na korak od Vemblija

U baražu, inače, ne važi pravilo gola u gostima...

  • 2
Bornmut - Lester Foto: Tanjug/AP

U Engleskoj je ove večeri počeo čuveni baraž za popunu Premijer lige u kojem ćemo dobiti trećeg člana elitnog takmičenja sledeće sezone, uz Norič i Votford, koji su to učinili u regularnom delu sezone.

Finale na Vembliju (29. maja) ujedno je poznato kao "utakmica od 200 miliona evra", koliko dobija svaki tim koji se plasira u Premijer ligu, a posle prvih mečeva cilju su bliži Bornmut i Svonsi, koji su slavili u prvim utakmicama.

Trešnjice, koje žele ekspresan povratak u elitu, su minimalno savladale londonski Brentford sa 1:0 na svom terenu, a pogodak odluke pred oko 10.000 gledalaca postigao je Holanđanin Arnaut Dandžuma u 55. minutu.

Zanimljivo da je Brentford i prošle sezone u baražu ispao i pored sjajnih partija iz trke za Premijer ligu, a za neuspeh večeras mogu da okrive samo napadača Mbuema koji je promašio neverovatanu priliku za izjednačenje u 78.

Isti rezultat viđen je i u Barnsliju gde je Svonsi slavio kao gost na Oukvelu lepim pogotkom Andrea Ajua u 39. minutu pa i Velšani imaju lep rezultat u oči revanša koji se igraju u subotu 22. maja.

Barnsli je cele sezone najprijatije iznenađenje Čempionšipa, ali će morati mnogo bolje u revanšu ukoliko želi da produži svoju fudbalsku bajku.

U baražu za Premijer ligu, inače, ne važi pravilo gola u gostima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ? ? ?

    17. maj 2021 | 23:34

    po vasem pisanju tokom cele godine paunovic se verovatno odavno plasirao

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA