≫ 

Deki o novom ugovoru, transferima Prijovića, Kolarova i Krstičića: Spremam se da budem tu 10 godina

Trener crveno-belih o interesovanju Sampdorije, pregovorima za potpisivanje novog ugovora i potencijalnim pojačanjima za leto

  • 9
Dejan Stanković Printskrin: Youtube/Zvezda TV

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković produžio je ugovor sa klubom sa Marakane i obavezao se na vernost do 2024. godine, čime je stavljena tačka na eventualni transfer u Sampdoriju, koja je bila zainteresovana da ga dovede posle sjajne sezone na klupi crveno-belih.

On ističe da je u prednosti što je kao igrač bio u Zvezdi i zna šta grb ovog kluba znači i kakvi su ciljevi kluba, a ističe da jedva čeka da navijači budu na tribinama.

- Navijači Zvezde prepoznaju to, vi ovde morate da se dokazujete svaki dan. Bilo je nedoumica na početku, da li sam previše mlad, da li ću da sagorim. Jedva čekamo da se navijači vrate, da jednim aplauzom pozdrave te momke koji su dali celog sebe u psolednjih godinu dana, pa da zaokružimo jedan tim sa njima.

- Ja sam bio u prednosti, jer sam već bio u Zvezdi, znam gde Zvezda treba da bude. Pre godinu dana sam rekao koji su nam ciljevi. Naučio sam da igram pod pritiskom. Ja sam svestan ciljeva, da je svaki dan novo dokazivanje, nove prepreke, ali spreman sam na to. Zvezda nosi mnogo toga, ne kaže se džabe Zvezda je iznad svega. Mi ni sami ne znamo koji su potencijali ekipe, dokazujemo se iz meseca u mesec - istakao je Stanković.

On je naglasio da je bilo lako napraviti dogovor sa Zvezdom, jer je želja bila obostrana.

- Pregovarati sa Zvezdom, to može samo lepo da se završi. Kada obe strane žele da se nastavi saradnja i imamo iste planove i iste ciljeve i energiju, to smo završili u par dana, idemo zajedno dalje, rame uz rame, u nove pobede.

Novinari su postavili pitanje i o njegovoj plati.

- Ja samo kažem da se ne brinu, da me novac neće pokvariti, kao što me nije pokvario ni poslednjih 20 godina.

Ističe Stanković i da razmišlja kao da ostaje 10 godina, ali i da je spreman da može sutra da ode, jer je takav trenerski posao.

Dejan Stanković, FK Crvena zvezda Foto: MN Press

- Ne bih potpisivao da ne mislim da radim dugo u Crvenoj zvezdi, ali ja sam realista u fudbalu se svašta može desiti i bilo bi nefer da nije ispraćen naš rad. Ovo može da nam bude samo čast, jer smo primećeni, naš pristup, nastupi u prvenstvu i Evropi, privukli su neku pažnju, stvarno bi trebalo da se zapitamo da nas neko nije primetio.

- Ali rekao sam, nema tog novca koji bi me zadržao, da ovde nisam video energiju i projekat, a isto tako i na izlaznu stranu. Nema novca koji bi me odvukao, ako bih ovde prepoznao energiju i projekat. Ja sam sa velikim zadovoljstvom ostao u Zvezdi, zajedničkim snagama možemo da napravimo nešto veliko. Ja se spremam da budem ovde 10 godina, ali sam svestan i kao da mogu sutra da odem. Ja sam ovde, branim svoju kuću - rekao je Stanković koji je upitan i o interesovanju Sampdorije za njega.

- Malopre sam rekao, ako je neko hteo da sasluša odgovor, trebalo bi da se zapitamo da nije bilo interesovanja. To se sve završilo, idemo dalje, produžio sam ugovor sa Zvezdom, uvek prija kada neko prepozna tvoj rad i interesuje se za tebe, to je sada iza nas.

Napomenuo je i da čitav stručni štab ostaje na okupu.

- To nijednog trenutka nije dolazilo u pitanje. Ceo stručni štab ostaje, to je bio jedan od uslova da produžim ugovor.

Usledilo je pitanje o potencijalnim transferima Prijovića, Kolarova i Krstičića.

Aleksandar Kolarov, Dejan Stanković Aleksandar Kolarov u kući Dejana Stankovića; Foto: Instagram.com/stankovicfilip

- Ne znam kako bih odgovorio na to pitanje da nekog ne razočaram ili ne dam lažnu nadu. To su važne operacije, pričamo o ozbiljnim igračima i platama, za sada sam ja zadovoljan ovim što imamo, radimo na tome da ih zadržimo, ako nam finansijske mogućnosti budu nakolonjene, da dovedemo ime, pre svega meni ne treba ime, nego čovek i fudbaler koji može da iznese pritisak, a sva imena koja su nabrojana su vrhunski fudbaleri i vrhunski momci.

Usledilo je pitanje o rekordu koji može da obori kada je u pitanju broj postigntih golova u prvenstvu, za to Zvezdi nedostaje tri gola na meču protiv Metalca.

- Motiv ti je klub za koji igraš, ništa jače od toga nema. Imperativ je pobeda, pristup će biti identičan, tri boda, da li će biti lepo ili ružno, ne znam. Ali igramo u svojoj kući, branimo svoju kuću. Ako pride bude efikasno. Zvezda voli istoriju, lepo je upisati se zlatnim slovima, titulama, pobedama i golovima. Ako ti se ta mogućnost pruži, sve što dođe osim tri boda, oberučke ćemo prihvatiti.

Proslava titule se očekuje u subotu oko pola osam na obali reke Save, a Stanković očekuje spektakl.

- Navijači Zvezde su nas navikli na nešto lepo i autentično, to će biti ponovo, oni ne kopiraju nikoga, uvek imaju originalna dela, ubeđen sam da će tako biti i sada.

Kada su u pitanju planovi u nastavku ističe da će glavni cilj biti finale Kupa, a potom i odmor, pa napad na Ligu šampiona.

S- ledi finale Kupa, svakoj utakmici smo prišli maksimalno, tako će biti i sada. Klub gde igraš i dres koji nosiš te obavezuju sto odsto. Posle toga ide odmor, nadam se da krećemo od drugog kola, svim snagama navijamo da Čelsi bude u prvih četiri, ako ne, onda da Siti pobedi u finalu. Dobre pripreme, dobar start želim svima, tako da nas opet čeka mnogo izazova i lepih utakmica i jedva čekam - zaključio je Dejan Stanković.

Video: Stanković je bio besan na igrače na poluvremenu: Neka vam oni kažu šta sam im rekao!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • rezim

    18. maj 2021 | 17:19

    hahha..i ja bi bio kad mi drzava garantuje titule..idi majstore dovedi javor do titule..tad cemo ti se klanajti..ovako si samo krpa vladajuce olgarhije i poslwe ces se stidjeti sto si pristao na poniznost...

  • Tejgooo

    18. maj 2021 | 17:32

    Lazes sam sebe .

  • Istina

    18. maj 2021 | 17:27

    Mislio sam da nije lazov. Ovako , posle njegove izjave menjam misljenje !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA