Otkriven razlog zašto je Srbija trajno izgubila Lijanka: Piksi je hteo da ga zove, ali je zabranjeno

Fudbaler Torina i FSS naišli na negativan odgovor FIFA

  • 4
Lijanko Vojnovic Printskrin: Youtube

Lijanko Vojnović, fudbaler Torina ipak neće obući dres nacionalnog tima Srbije, a kao razlog se spominje pravilnik FIFA-e.

Postojala je želja, kako selektora „A” tima reprezentacije Srbije Dragana Stojkovića, sportskog sektora Fudbalskog saveza Srbije, ali i samog fudbalera koji je hteo da obuče dres naše reprezentacije... Međutim, zbog propisa FIFA prvotimac Torina Lijanko Vojnović neće biti u prilici da debituje za seniorski tim Srbije.

Direktor A reprezentacije, Dika Stojanović govorio je o razlozima zašto Lijanko neće zaigrati

- Lijanko je igrač koji ima kvalitet za reprezentaciju Srbije. Selektor Stojković je želeo da ga pozove na turneju koju ćemo imati početkom juna u Japanu. Obavili smo razgovore sa njim i kod njega je postojala želja i interesovanje.

- Na osnovu prikupljenje dokumentacije kontaktirali smo FIFA i nažalost odgovor je bio negativan - rekao je Dika Stojanović.

Lijanko Vojnović je već igrao za mlađe selekcije Srbije, ali je takođe i odigrao i utakmice za olimpijsku selekciju Brazila, što i predstavlja problem u ovom slučaju.

- Lijanko je bio deo mlađih kategorija FS Srbije, zatim je igrao za omladnice i olimpijsku selekciju Brazila, tako da pravila ne dozvoljavaju da opet obuče dres Srbije. Hteli smo i mi i on, ali jednostavno nije moguće – objasnio je direktor „A” reprezetnacije Srbije Stevan Stojanović.

Fudbalsku reprezentaciju Srbije u junu mesecu očekuju dve utakmice u Japanu.

Prvo će naša selekcija igrati protiv Jamajke 7. juna, a zatim će četiri dana kasnije odigrati i protiv Japana.

Video: Mario Đurovski otkrio zašto nije potpisao za Zvezdu: Kako je izgledao sastanak sa Dikom i Piksijem

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • XNXX

    18. maj 2021 | 21:13

    Iskreno, sam je kriv! Fss ga je zvao prvi put i on je prihvatio, a posle nekog vremena, on odlucio da napusti Srbiju da bi igrao za Brazil! Kako ni tamo ga ne zovu u reprezentaciju, odjednom on hoce opet za Srbiju da igra!!!

  • Zoka

    18. maj 2021 | 20:33

    Pa i ne treba nam. Da toliko voli Srbiju ostao bi u našoj reprezentaciji i igrao za sve selekcije. Izvisio kod Brazila pa sad bi opet kod nas. Takvima želim 100 sreća, al daleko im krasna kuća!

  • isti

    18. maj 2021 | 18:38

    luka doncic

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA