≫ 

Neuspešna Partizanova uvertira za finale Kupa: Bojović i njima došao glave, poraz za kraj Superlige

Fudbaleri iz Lučana upisali pobedu u meču bez rezultatskog značaja u poslednjem kolu domaćeg šampionata

  • 71
FK Partizan - Vojvodine Foto: MN Press

Umesto da generalna proba pred finale Kupa Srbije bude samo potvrda ideje, plana, pa iminulog rada, Partizan je u Lučanima udario u zid i zabaležio drugi poraz u prolećnoj polusezoni – 1:0. Gol za Mladost, koja se sa lakoćom izborila sa favoritom, postigao je bivši đak crno-belih Milan Bojović, zabrinuvši verovatno sve u Humskoj, a pre svega navijače pred utakmicu finala Kupa Srbije, koja se igra 25. maja na stadionu “Rajko Mitić”.


MLADOST LUČANI - PARTIZAN 1:0 (1:0)

/Bojović 24/

Sudija: Stanko Ostraćanin

Stadion Mladosti u Lučanima. Bez gledalaca.

MLADOST (4-2-3-1): Milović – P. Jovanović, Šatara, Mićević, Leković – Radivojević, Baha – Selenić, Gordić, S. Jovanović – Bojović. Trener: Darko Rakočević.

PARTIZAN (4-2-3-1): Stojković – Miljković, S. Marković, Vujačić, Urošević – Šćekić, Jojić – Jović, Natho, Holender – L. Marković. Trener: Aleksandar Stanojević.

Žuti kartoni: Šatara (Mladost) - Miljković, Vujačić (Partizan)


Izuzev uvodnih i poslednjih pet minuta prvog dela, u kojima su koliko-toliko i zaličili na favorita, crno-beli u preostalom delu nisu pokazali ama baš ništa zbog čega bi navijači mogli da budu spokojni pred utakmicu za trofej.

Sporo u tranziciji, u oba pravca, bezidejno u organizaciji napada, često neodgovorno i u defanzivnom bloku, što im se umalo, pored pomenutog primljenog gola, nekoliko puta obilo o glavu, bez agresivnosti, “krvi” koja bi nagovestila makar želju.

Do petog minuta gosti su uputili čak tri udarca, od čega je dva puta pokuša Bibras Natho i jednom Nemanja Jović, a onda su stali i dopustili Mladosti da igra svoju igru.

Lučanci nisu srljali “grlom u jagode”, čvrsto i smisleno su se branili, ali dovoljno daleko od svog gola da u potpunosti neutraližu Partizan i mudro sačekaju svaku grešku crno-belih, a bilo ih je na pretek.

“Duvalo” je pre svega na desnom boku, gde je domaćin pronalazio način na probije odbranu Partizana i uputi opasne centaršuteve i sve je počelo prekršajem Miljkovića na ivici kaznenog prostora, koji je za nekoliko santimetara ostao van kazenog prostora.

Pokušala je tada Mladost da ugrozi Stojkovića – bez uspeha – no, ubrzo je odbrana crno-belih ponovo “pukla” na istoj strani. Na pas iz dubine na Radivojeviću je ovoga puta kasnio Marković (Miljković ni u kadru), a Stojković je imao mnogo sreće jer je udarac završio iznad prečke.

I u minutama posle toga Mladost je bila opasniji tim, uspela je da težište igre konstantno drži isperd kaznenog prostora crno-belih i imala još jednu solidnu priliku posle kombinacije Bojovića i Radivojevića, koju su defanzivci gostiju izblokirali u poslednji čas.

Ipak, Partizanu nije bilo spasa u 24. minutu, u kome je odbrana poponovo popustila na desnoj strani gde su Marković i Miljković, u situaciji dva na dva, dopsutili centaršut, a Slobodan Urošević ostao predaleko od Milana Bojovića, koji se gotovo bez skoka “poklonio” i pogodio praznu mrežu – 1:0.

Video: Najbolji strelac u istoriji Superlige probio Partizan: Bojović se s druge stative samo poklonio

Svakako da nije tragedija primiti gol, ali ono što Stanojevića svakako treba da brine je gotovo odsustvo reakcije njegovog tima posle vođstva domaćina. Crno-beli su delovali tromo, i dalje su imali problem u organizaciji igre, često koristili pas unazad, nije bilo ritma kojim bi se suprotstavili čvrstim Lučancima, uz “more” grešaka u predaji lopte.

Tek u smiraju prvog dela Partizan se malo prenuo, pomerio linije unapred i počeo da pritiska Mladost pred njenim golom. Međutim, sve je to bilo isuviše jalovo, čitljljivo za odbranu domaćina, koja je odbranila vođstvo do poluvremena.

Nije Stanojević menjao sastav tokom pauze, a Partizan je mogao već na početku drugog dela do izjednačenja. Samo što su timovi krenuli sa centra, Svetozar Marković je centaršut u kazneni prostor, Šćekić je sjajno skočio i spustio loptu na nogu Joviću, koji je promašio sa pet metara.

Bolje su crno-beli ušli u drugih 45 minuta, bili su u “brzini više” u odnosu na prvi deo, ali je to i dalje bilo nedovoljno ubedljivo da se nadmudri čvrsti blok Mladosti. Uspevao je Partizan da dođe do poslednje trećine, no, tu se javljao problem, pa je i Stanojević ubrzo rešio da presloži navalu, pošto ni iz dva prekida gosti nisu uspeli da pronađu put do mreže.

Umesto Jovića i Natha, na teren je poslao Nikolu Štulića i Aleksandra Lutovca, dok je Lazar Marković sa mesta klasičnog napadača pomeren na organizatora igre. Želeo je time da dobije rešenje pred golom, pas za gol, koji od Izraelca nije dobio za 63 minuta u igri.

Dozu agresivnosti jeste dobio, ali ne i ono što je želeo, jer i pored znatno veće želje crno-beli naprosto nisu bili dovoljno ubedljivi pred golom Lučanaca. Pokušavali su Urošević i Lutovac udarcima glavom, Miljković u dva navrata (u blok), ali je vremenom ofanziva splasnula, a nervoza je obuzela goste i bilo je jasno da nemaju ni znanja ni moći da osvoje makar bod. Mladost sjajno branila i odbranila, osvojivši zasluženo sva tri boda.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Stanojević čestita igračima na ovakvom fokusu na kraju sezone: Na momente dobri, na momente mrtvi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA