≫ 

Norvežani ipak neće u bojkot SP u Kataru, svesni su da to neće promeniti prava radnika

Selekcija ove skandinavske države igraće na narednom Mundijalu, ako se kvalifikuje

  • 0
Fudbal Holandija Norveška, reprezentacija

Foto: Tanjug/AP

Fudbalski savez Norveške, i pripadajući klubovi ove organizacije, među prvima su u svetu najavili bojkot Mundijala u Kataru svesni da su u toj zemlji dramatično narušena prava radnika koji su angažovani na izgradnji stadiona i prateće infrastrukture za Svestko prvenstvo.

Ozbiljna debata se povela u Norvšekoj od marta, reprezentativci su na zvaničnim mečevima nosili majice u kojima su pozivali na poštovanje prava radnika, a čak se išlo i sa pitanjem da li bi reprezentacija uopšte trebalo da bude deo takmičenja koje organizuje zemlja u kojoj je poginulo blizu 6.00 radnika na izgradnji stadiona.

To se, kako stvari stoje, neće desiti.

Naime, poseban komitet u okviru FS Norveške, koji je formiran upravo kako bi se zauzeo stav na ovu temu, posle razmatranja iste, doneo je odluku da reprezentacija i Savez ne bi trebalo da se upuštaju u bojkot Munduhala, jer to, kako misle, neće doprineti da se prava radnika u Kataru poboljšaju.

Ovo je i dalje nezvanična odluka, ali norveški mediji navode da će Savez 20. juna izneti konačan stav, tojest da će samo usvojiti odluku koju je donela komisija.

Video: Piksi ekskluzivno o Maksimiru 1990: Boban je upao u našu svlačionicu, bio sam uplašen

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA