≫ 

Drama do poslednje sekunde u borbi za opstanak u Superligi: Rad i Javor se sele u Prvu ligu Srbije!

Građevinari odigrali nerešeno u Subotici i tako ostali "ispod crte", preživeli Voždovac, Radnički iz Niša i Novi Pazar

  • 35
FK Rad Foto: MN Press

Velika drama u Linglong Superligi je konačno završena. Nakon ove večeri konačno možemo da kažemo koje dve ekipe će se preseliti u niži rang takmičenja, a borba je bila otvorena bukvalno do poslednjeg sudijskog zvižduka. Na kraju, poslednji pozdrav od prvog ranga dale su ekipe Javora i Rada!

Kakve dve završnice smo gledali na Voždovcu i u Subotici paralelno! Meč na stadionu u Zaplanjskoj ulici završen je ranije, već je bilo jasno da se Javor seli u niži rang takmičenja, a Voždovac je strepeo pošto je odigrao bez golova (0:0) i čekao je da vidi šta će uraditi Rad na severu Srbije. Bio im je potreban bilo kakav kiks Građevinara, a on se desio! I usledilo je ogromno slavlje Zmajeva.

Spartak je uspeo da uzme bod Radu i da ih na taj način pošalje u Prvu ligu Srbije. Kaluđerović je u 79. minut promašio penal, kojim je mogao da osigura superligaški život Građevinarima, ali je golman Dubljanić uspeo da pogodi stranu i spreči vođstvo gostiju iz Beograda, koji su do kraja imali ogroman broj šansi da postignu još jedan pogodak, ali nisu uspeli - 1:1 (1:1)!

Već u 11. minutu je Tufegdžić uspeo da dovede Spartak u vođstvo golom iz penala, koji je skrivio jedan igrač Rada koji je igrao rukom nakon šuta domaćih sa ogromne udaljenosti. Šarić je uspeo da poravna golom glavom već 17 minuta kasnije, ali kao što smo rekli, uprkos velikoj inicijativi gostiju, nismo videli još jedan pogodak.

Video: Penal za Spartak protiv Rada: Igrač postavio ruku da blokira šut u gol i dobio samo žuti!

Veliku pobedu izborila je ekipa Novog Pazara u dvoboju sa Napretkom iz Kruševca. U pravo vreme su domaći danas "načeli" Čarapane, dokrajčili su ih nekih deset minuta po povratku sa odmora i tako su proslavili opstanak među najboljim klubovima u našoj zemlji - 2:1 (1:0).

Tokom čitave utakmice je Novi Pazar bio bolji rival. Napredak nam nije pokazao ništa specijalno, što se može podvesti pod nezainteresovanost, s obzirom na već obezbeđeni opstanak. Prvi pogodak pao je već u 24. minutu i bio je delo Seada Hadžibulića, koji je najbolje reagovao na petercu posle centaršuta Abudlaja Sisea sa desne strane.

Ovaj fudbaler iz Gvineje zaslužan je za dupliranje prednosti domaćih u 57. minutu utakmice. U navedenoj akciji bio je najviši u kaznenom prostoru, matirao je golmana Napretka glavom i tako umnogome olakšao posao u završnici meča.

Smanjio je doduše Napredak u 85. minutu preko Melunovića, nakon velike greške Delimeđeca na sredini terena. Bilo je to njegovo loše dodavanje, a rezervista Napretka nije mogao da promaši.

Jedina ekipa koja je danas u prvom poluvremenu rešila pitanje pobednika bio je Radnički iz Niša. Meraklije su ponajviše zahvaljujući veoma raspoloženom Nenadu Gavriću, koji je došao do het-trika za nešto više od pola sata, uspele da upišu pobedu na "Čairu" i tako na neslavan način pošalju OFK Bačku u drugu ligu - 5:1 (4:1).

Nišlije su "otvorile" Bačku već u 11. minutu upravo preko Gavrića, da bi samo četiri minuta kasnije pogodak postigao i Mitrović iz akcije sa desne strane terena u kojoj je odbrana gostiju potpuno ispala. Ni tu nije bio kraj goleade, Gavrić je već u 19. minutu postigao svoj drugi gol, ali je usledila brzopotezna reakcija gostujućih igrača.

Bukvalno kako su krenuli sa centra, fudbaleri OFK Bačke smanjili su na dva gola razlike. Nakon centaršuta sa desne strane, Ratković je reagovao na petercu, postavio je nogu u uneo manji nemir na "Čairu". Nije to dugo potrajalo, Gavrić je u 33. minutu postigao još jedan pogodak, zaokružio het-trik, nakon čega nije bilo povratka za fenjeraša Linglong Superlige Srbije. Kovačević je sa penala u 81. minutu "oglasio" petardu.

U meču bez ikakvog rezultatskog značaja, Proleter je u gradskom derbiju savladao Vojvodinu golovima Kneževića i Mirosavljeva, koji su postignuti tokom drugog poluvremena - 2:0 (0:0)!

VOŽDOVAC - JAVOR MATIS 0:0 (0:0)

 

NOVI PAZAR - NAPREDAK KRUŠEVAC 2:1 (1:0)

/Hadžibulić 24, Sise 57 - Melunović 85/

 

RADNIČKI NIŠ - OFK BAČKA 5:1 (4:1)

/Gavrić 11, 19, 33, Mitrović 15, Kovačević 81 - Ratković 21/

 

SPARTAK SUBOTICA - RAD 1:1 (1:1)

/Tufegdžić 10 - Šarić 28/

 

PROLETER - VOJVODINA 2:0 (0:0)

/Knežević 61, Mirosavljev 86/

  

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ispod možete ispratiti kako se kretao razvoj situacije ove večeri u borbi za opstanak u Superligi Srbije:

 

KRAJ U SUBOTICI - NEREŠENO! Rad i Javor se sele u Prvu ligu Srbije!

 

KRAJ UTAKMICE U NOVOM SADU - Proleter je slavio protiv Vojvodine.

 

90+3. minut: Kakva šansa za Spartak! Ciger je spasio čist gol uklizavanjem! Pet minuta nadoknade na stadionu na severu Bačke!

 

KRAJ NA VOŽDOVCU - Remi! Čekamo epilog u Subotici, znamo da je Javor ispao.

 

KRAJ U NOVOM PAZARU - Domaći tim opstao je u ligi pobedom nad Napretkom!

 

KRAJ U NIŠU - Radnički je slavio rezultatom 5:1 i čeka rasplet na ostalim stadionima!

 

86. minut - GOL u Novom Sadu! Proleter će verovatno slaviti u gradskom derbiju. Mirosavljev je pogodio glavom nakon odlične asistencije sa leve strane. Podsećamo, ovaj rezultat ne znači ništa u borbi za opstanak.

 

85. minut - Ređaju se šanse u Subotici za ekipu Rada, naravno, pred golom Subotičana. Sada je Jovanović šutirao, ali je Dubljanić odbranio slobodan udarac.

 

85. minut - GOL u Novom Pazaru! Smanjuje Napredak... Biće drame, Melunović je strelac nakon velike greške Delimeđeca. Naleteo je na tu loptu rezervista Napretka i postigao pogodak.

 

81. minut - GOL u Nišu! Kovačević je pogodio za Radnički sa bele tačke, nakon što je prethodno i oboren u kaznenom prostoru. Dakle, pukla je "petarda" na jugu Srbije.

 

80. minut - PENAL u Subotici i to za Rad! Simović je pokazao na belu tačku. Kaluđerović NIJE POGODIO! Odbrana Dubljanića!

 

80. minut - PREČKA na stadionu TC "Voždovac"! Mnogo, mnogo sreće za domaće, Luković je odapeo strelu sa ogromne udaljenosti, a lopta je okrznula prečku.

 

78. minut - Javor je sada pokušao, tačnije Luković, koji je otišao nešto više napred. Šutirao je sa desne strane, ali je bio isuviše iskosa, pa je lopta otišla pored gola.

 

75. minut - Ulazimo u poslednjih 15 minuta na terenima širom Srbije. Golova nema već duže vreme, što znači da se ako se sve završi kao sada - Rad i Javor idu u Prvu ligu Srbije.

 

66. minut - Rasplamsale su se strasti na stadionu Voždovca. Sukobili su se fudbaleri dve ekipe, umalo je tu izbila i tuča, a nakon što je sudija Milanović pokazao žute kartone, susret je nastavljen.

 

63. minut - Dve šanse je u međuvremenu imao Spartak u Subotici. Srećković i Tufegdžić su šutirali iz blizine, ali je Rad uspeo da se odbrani. Na Voždovcu se probudio Javor, pa je Dukure izblokiran od strane domaćih.

 

61. minut - GOL u Novom Sadu! Utakmica na "Karađorđu" je počela nešto kasnije, a Knežević je iz slobodnog udarca pogodio Topića, lopta je promenila smer i završila u mreži. Ovaj rezultat ne menja ništa, rekli smo da ovaj susret nema apsolutno nikakav značaj.

 

57. minut - GOL u Novom Pazaru! Abdulaje Sise je strelac, glavom je zatresao mrežu i doneo domaćima znatno lagodniju situaciju pred završnih 30 minuta. Opstanak je sve bliži za tim sa jugozapada Srbije.

 

53. minut - Velika pretnja pred golom Radničkog u Nišu. Bilo je tu mnogo fudbalera na malom prostoru u petercu, ali je golman Kojić uspeo da se snađe i odbrani udarac jednog od napadača Bačke.

 

50. minut - Kakva greška arbitra Milanovića na stadionu na Voždovcu. Jedan igrač Javora je igrao rukom u kaznenom prostoru nakon slobodnog udarca domaćih, lopta je otišla u korner, a glavni arbitar je ostao nem. Na ponovljenom snimku se jasno videlo da je bilo neophodno dosuditi penal.

 

46. minut - Nastavljamo polako širom Srbije. Prvo je počeo meč u Novom Pazaru, potom su startovali Voždovac i Javor, te Radnički i Bačka, u Subotici je meč krenuo sa tri do četiri minuta kašnjenja.

 

* Prema trenutnom razvoju situacije, iz takmičenja bi ispale ekipe Rada i Javora. Očekuje nas veoma uzbudljivih poslednjih 45 minuta, jer sem u Nišu, na ostalim susretima je sve potpuno otvoreno.

 

POLUVREME - Prvi su na odmor otišli fudbaleri u Novom Pazaru, nakon zvižduka Srđana Jovanovića, potom je Đorđić oglasio kraj uvodnih 45 minuta u Nišu na meču Radničkog i Bačke. Na Voždovcu nije bilo ni minuta nadoknade, Simović je posle jednog minuta dodatka poslao fudbalere u svlačionicu u Subotici. Meč bez rezultatskog značaja, iako gradski derbi, poslednji je okončan

 

41. minut - PONIŠTEN GOL u Novom Pazaru! Mogao je Aganspahić sada da duplira prednost domaćih, ali je pomoćni sudija podigao ofsajd zastavicu. Na šut Abdulaja Sisea dobro je reagovao golman Napretka, Spahić je naleteo i postigao pogodak, ali je "požurio", pa ostaje 1:0.

 

37. minut - Branković je bio blizu da dovede Spartak u prednost iz kornera. Skočio je najviše u petercu, ali je udarac glavom završio nekoliko centimetara pored leve stative. Prete i domaći u završnici ovog prvog poluvremena. Međutim, ni Rad ne odstupa, imali su dva uzastopna kornera, ali nije bilo veće pretnje.

 

34. minut - Stanisavljević je ušao u sredinu, šutirao je levom spoljnom, ali nije uspeo da dovede Voždovac u vođstvo protiv Javora u Zaplanjskoj ulici. Zmajevima ovaj rezultat odgovara, dok bi se Ivanjičani preselili u niži rang takmičenja, ako ishodi do kraja ostanu identični.

 

33. minut - GOL u Nišu! Fudbaleri Bačke su ponovo pogrešili, Gavrić je postigao het-trik. Katastrofalna reakcija odbrane gostiju, uspeo je napadač Radničkog da obiđe i golmana i defanzivca Bačke i da lagano ubaci loptu u mrežu.

 

28. minut - GOL u Subotici! Izjednačenje Rada! Centaršut je došao sa desne strane terene, Šarić je najviše skočio na petercu i doneo je veliku radost Građevinarima. Nakon toga smo imali manji prekid, jer je isti fudbaler završio na zemlji zbog sudara sa igračem domaće ekipe. Međutim, tim sa stadiona "Kralj Petar Prvi" i dalje je ispod crte.

 

26. minut - Trenutno stanje na tabeli je takvo da su Rad i Javor "ispod crte". Ima još dosta da se igra, tako da su promene naravno moguće.

 

24. minut - GOL u Novom Pazaru! Semir Hadžibulić postiže pogodak za domaće nakon manje konfuzije Kruševljana u kaznenom prostoru. Najbolje se snašao nakon centaršuta Abdulaja Sisea ovaj fudbaler i doveo Pazar u vođstvo.

 

19. minut - Još dva GOLA u Nišu! Ponovo je strelac Gavrić i to na zaista lep način petom u petercu. Bačka uzvraća već kada je krenula sa centra, Ratković je lepo ispratio akciju u kaznenom prostoru i samo je postavio nogu na centaršut sa leve strane i prosledio loptu u nebranjeni deo mreže.

 

15. minut - GOL u Nišu! Bačka je loše odreagovala u odbrani, Stefan Mitrović je prošao po desnoj strani i postigao drugi gol za Radnički, koji sada ima prilično lagodnu situaciju na "Čairu".

 

12. minut - GOLOVI! Radnički vodi protiv OFK Bačke, Spartak vodi protiv Rada golom sa penala! Gavrić je postigao sedmi prvenstveni gol za Nišlije, bio je to šut po zemlji koji je završio u bližem uglu golmana OFK Bačke. Na severu Srbije, jedan igrač Rada igrao je rukom, prilikom šuta sa nekih 30 metara, a Tufegdžić je realizovao kazneni udarac.

 

10. minut - Prošlo je uvodnih deset minuta na svim stadionima širom Srbije. Nigde nije postignut pogodak za sada, tako da bi prema sadašnjem stanju stvari Radnički iz Niša i Javor otišli u niži rang.

 

7. minut - Nema za sada golova, pa ni šansi na krovu stadiona Tržnog centra u Zaplanjskoj ulici na meču između Voždovca i Javora. Slično je u Novom Pazaru gde igraju istoimeni tim i Napredak, dok je Radnički pripretio udarcem Kovačevića sa nekih 18 metara, koji je završio pored desne stative. U Subotici je dinamično, ali za sada bez pravih šansi.

 

1. minut - Sve utakmice u koje su uključeni timovi koji se bore za opstanak su počele, najkasnije je startovao onaj u Novom Sadu između Proletera i Vojvodine, mada on nema rezultatski značaj.

 

Pre početka mečeva:

Baš zato smo zajedno večeras. Ispratićemo dešavanja sa poslednjih pet utakmica u Superligi za ovu takmičarsku godinu od kojih samo duel između Proletera i Vojvodine nema apsolutno nikakav rezultatski značaj. Meč dva novosadska kluba faktički će biti revijalni, pošto ćemo i jedne i druge gledati u prvom rangu za narednu sezonu. A ostali - pa, videćemo večeras! Ugroženi su Javor, Novi Pazar, Radnički Niš, Rad i Voždovac, a dva idu "dole".

Što se kalkulacija tiče, treba naglasiti da Javor sigurno ispada u slučaju poraza protiv Voždovca. Novi Pazar ima bolji međusobni skor od Radničkog iz Niša, što znači da bi Meraklije mogle da se presele u niži rang ako trijumfuju Voždovac, Rad i Novi Pazar. Situacija je zaista "zapetljana", tako da pred početak utakmica ne treba trošiti previše reči. Pratićemo sve rezultate uživo i samim tim otkloniti nedoumice oko toga ko ostaje u Linglong Superligi i naredne sezone.

Video: Metalac snalažljivo dao gol, Stanković podivljao na sudiju: Uneo mu se, možete da mu čitate s usana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kinez

    19. maj 2021 | 20:45

    Penal i 8 minuta nadoknade za Rad, nekad ne da Bog... E sad da vidimo koliko je savez spreman da se bruka zbog igracke necijeg sina...

  • Schomi

    19. maj 2021 | 20:50

    Svaka čast Spartaku, koliko-toliko su sačuvali ugled ove očajne lige. Nadam se samo da ih neće stići osveta moćnika. A ako se naknadno promene pravila da bi ispala samo četiri kluba onda je za mene domaći fudbal mrtav za vjeke vjekova.

  • Malbrank

    19. maj 2021 | 19:22

    Ispašće samo 4 poslednja koji su već ispali ostali neće. Promenice pravila pošto su sve to klubovi koji ne smeju da ispadnu. Zapamtite šta sam rekao! Cirkus nema kraja!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA