≫ 

Podsećanje na Partizanova finala Kupa: Poraz od Čuke, pa Vlahovićev gol za pehar godinu dana kasnije

Kako su crno-beli prošli 2015. i 2016. godine u finalnom meču najmasovnijeg takmičenja u našoj zemlji...

  • 1
FK Partizan - Kup Srbije 2016 Foto: MN Press

U utorak, 25. maja 2021. godine, fudbaleri Partizana će na stadionu Rajko Mitić odigrati sedmo uzastopno finale Kupa Srbije. Počevši od 2016. godine crno-beli su uzeli četiri trofeja Kupa Srbije.

Podsećamo se ovih finala i, naravno, njihovih aktera, osvajača duple krune g. Marka Nikolića, g. Miroslava Đukića sa kojim su crno-beli prezimili i u Ligi Evrope, Marka Jankovića, Dušana Vlahovića, Nikole Milenkovića, Andrije Delibašića, Darka Brašanca, Saše Ilića, Saše Zdjelara, Bojana Ostojića, Nemanje Stevanovića i drugih. Sve to imaćete priliku da narednih dana čitate na portalu Telegraf.rs.

Krećemo od onog odigranog pre tačno šest godina. Finale Kupa Srbije u sezoni 2014/2015 odigrano je 20. maja 2015. godine. Na stadionu Rajko Mitić snage su odmerili FK Čukarički i FK Partizan, a utakmica je završena pobedom Čukaričkog. Konačan rezultat od 1:0 postavio je Slavoljub Srnić u 39. minutu i naneo treneru Zoranu Milinkoviću prvi poraz u sezoni.

- Svaki trofej je bitan. Sigurno je da, ako me neko pita da poredim da li bih želeo prvenstvo ili Kup, uvek prvenstvo, ali i trofej Kupa ima značaj. Nisam znao da smo igrali sedam uzastopnih finala, da smo osvojili četiri. Ovo je sedmo finale, nadam se da ćemo uzeti taj peti trofej. Svi želimo da Partizan ovu sezonu okonča trofejem jer smo prošle godine u finalu izgubili protiv Vojvodine. Nadamo se da će nam se vratiti. Neće biti lako, igramo protiv večitog rivala na njihovom terenu, ali ja pamtim da je moj poslednji trofej bio trofej Kupa koji smo osvojili baš tamo, golom Ostojića za 1:0 - kaže Saša Ilić.

Finale kupa, Zvezda Partizan, medjusobni skor, statistika Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: MN Press

Naredne godine, 11. maja 2016. Partizan se za trofej Kupa borio sa ekipom Javora iz Ivanjice na stadionu FK Metalac u Gornjem Milanovcu. Crno-beli su, predvođeni trenerom Ivanom Tomićem, ostvarili pobedu rezultatom 2:0 golovima Marka Jovanovića u 35. i Dušana Vlahovića u 95. minutu.

- Sigurno da je meni kao detetu Partizana uvek bilo malo specifičnije igrati utakmice za Partizan, sve susrete generalno, pogotovo finala. Uvek mi je to bilo veliko uzbuđenje, velika čast i veliki ponos što uopšte mogu da budem deo ekipe koja će se boriti za trofej i probati da ispiše stranice klupske istorije. Bio sam jako srećan, na kraju smo uspeli da pobedimo i da donesemo prvi Kup od ta četiri u nizu u Humsku. Naravno da se sećam svih akcija sa te utakmice i gola Mareta Jovanovića, kao i mog gola. Ušao sam jako mlad, postigao sam pogodak i na kraju smo se, na naše zadovoljstvo, svi radovali - ističe Dušan Vlahović.

- Naravno da se sećam tog finala u Gornjem Milanovcu protiv Javora. Prošlo je već pet godina, ali izuzetno dobro se sećam te utakmice. Te godine u Kupu smo igrali izuzetno dobro, stigli u finale gde je bilo potrebno da napravimo taj poslednji korak. Bio je veliki pritisak, tenzija, kao i pred svaku utakmicu Partizana, ali finale donese još neku dodatnu odgovornost i prema sebi, prema navijačima i prema klubu. Zbog toga je bilo izuzetno važno da tu utakmicu odigamo kako treba i uzmemo trofej. Uspeli smo i drago mi je što smo tu godinu završili makar sa jednim peharom. Imali smo dobru ekipu, bili smo sigurni u svoje kvalitete. Bio je tu Saša Ilić, Vulićević, Everton, Marko Jovanović koji je postigao prvi gol, Dušan Vlahović i ostali momci... Imali smo dobar kvalitet, bili sigurni u pobedu i izuzetno mi je drago što smo na kraju uspeli da ostvarimo taj cilj - rekao je Darko Brašanac.

U prvom meču polufinala plej-ofa za plasman u Premijer ligu Bornmut je kao domaćin slavio protiv Brenforda sa 1:0, pa nas danas (13.30) očekuje uzbudljiv revanš i paklena borba za plasman u finale na Vembliju. Kvota na keca je 2,05, na iks 3,40, a na dvojku 3,70. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Brentford - Bornmut.

Video: Stanojević posle poraza na kraju Superlige: Nije normalno da pobedite 30 utakmica!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Др

    23. maj 2021 | 08:48

    Остала само сећања на ову ладноћу!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA