≫ 

Nemački velikan ispao iz Bundeslige posle 41 godine, presudio gol u 86. minutu

Verder iz Bremena drugi put u istoriji ispao u Cvajtu

  • 6
Fudbal, FK Verder Bremen,  Werder Bremen Foto: Profimedia

Dok su ljubitelji fudbala u Srbiji mogli da prate samo rezultatski nevažnu utakmicu Bajerna i Augzburga, prava drama dogodila se u poslednjem kolu Bundeslige u kojem je jedan od najvećih nemačkih klubova ispao u Cvajtu.

Verder iz Bremena je posle 41 godine drugi put u istoriji napustio društvo najboljih u Nemačkoj i zajedno sa Šalkeom i velikim rivalom HSV-om sledeće godine igraće u popularnoj Cvajti.

Četvorostruki osvajač Bundeslige, za koji je svojevremeno sa uspehom nastupao i naš Mladen Krstajić, a koji je imao u svojim redovima velikane poput Baslera, Hercoga, Bodea, Dijega, Ailtona, pa i golmana Vizea... posle dve godine agonije ispao je iz Bundeslige posle poraza od Menhengladbaha na svom terenu od 4:2.

Nije Zelenima pomogla ni promena trenera uoči poslednjeg kola, i dolazak klupske legende Tomasa Šafa umesto Florijana Kofelda, koji je do ovog kola vezao osam poraza i samo jedan remi.

Verder je i prošle godine jedva opstao u Bundesligi kroz baraž sa Hajdenhajmom, a kako ništa nisu učinili se pojačaju u međuvremenu, ispali su u niži rang zajedno sa Šalkeom.

Srpski reprezentativac Miloš Veljković zbog povrede ni danas nije bio u timu Verdera.

Ekipi sa Vezera je definitivno presudio pogodak koji je u 86. minutu postigao štoper Kelna Sebastijan Bornau, a koji je tako doneo opstanka vredan trijumf svom timu nad Šalkeom od 1:0.

"Jarčevi" su ovom pobedom samo preživeli jer će se za opstanak u Bundesligi boriti sa trećeplasiranim timom iz Cvajte, a to će biti Bohum, Kil ili Grojter Firt, koji u nedelju igraju svoje mečeve poslednjeg kola u Cvajti.

Opstanku se u poslednjem kolu radovala i Arminija iz Bilefelda koja je kao gost savladala Štutgart sa 2:0.

Što se tiče ostalih mečeva, Nemanja Radonjić je odigrao svih 90 minuta za Hertu koja je kao gost ipak poražena od Hofenhajma sa 2:1.

Ipak, najveći heroji dana su fudbaleri Uniona iz Berlina koji su golom Maksa Kruzea u 92. minutu pobedili Lajpcig sa 2:1 i izborili premijerni nastup u Evropi, tačnije u kvalifikacijama za Ligu konferencija. I nisu skrivali oduševljenje na Tviteru zbog toga.

Bundesliga - 34. kolo

Bajern - Augzburg 5:2

(Guveluv ag 9, Gnabri 23, Kimih 33, Koman 43, Levandovski 90 – Han 67, Niderlehner 72)

Dortmund - Leverkuzen 3:1

(Haland 5, 84, Rojs 51 - Bender 90)

Ajntraht - Frajburg 3:1

(Silva 62p, Ture 87, Ahe 93 - Džong 77)

Hofenhajm - Herta 2:1

(Adamjan 50, Kramarić 91 - Darida 43)

Keln - Šalke 1:0

(Bornau 86)

Štutgart - Arminija 0:2

(Klos 65p, Doan 72)

Union Berlin - Lajpcig 2:1

(Fridrih 67, Kruze 92 - Klajvert 55)

Verder - Menhengladbah 2:4

(Rašica 82, Fulkrug 84 - Stindl 3, Tiram 52, Bensebaini 58, Nojhaus 68)

Volfsburg - Majnc 2:3

(Filip 48, Žoao Viktor 66 - Boetijus 44, Kuason 54, Bel 77)

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • fudbalski ne strucnjak

    22. maj 2021 | 18:48

    velikani su uvek velikani. dovoljno je znati da su jedni te isti klubovi sampioni svojih drzava a isto tako jedni te isti igraju u ligi sampiona.tesko a mozda nikad vise se nece desiti da neki manji klub sa duplo manjim budzetom od velikana bude sampion u domacem prvenstvu a o ligi sampiona moze samo da se masta

  • Bećar

    22. maj 2021 | 18:16

    Timovi koji nisu u Bundesligi Šalke, Hamburg, Ninberg ,Hanover, Verder, Karlsrue, Kaiserslautern, Minhen 1860, Dinamo Drezden a takva imena i bivši velikani evropskog fudbala.

  • Sasa

    22. maj 2021 | 17:56

    Obs Krstajiceva kluba ispala

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA