≫ 

Levandovski ne haje za molitve Nemaca, srušio je rekord Gerda Milera star 50 godina - u 90. minutu!

Neverovatan je Poljak, dao je i 41. gol ove sezone i tako nadmašio legendu nemačkog fudbala

  • 5
robert levandovski Foto: Tanjug/Ap

Gotovo je čitava Nemačka u danima pred poslednji meč sezone Bajerna tražila od Roberta Levandovskog da ne igra završnih 90 minuta protiv Augzburga, da ne "dira" rekord Gerda Milera iz sezone 1971/1972, ali nije vredelo, glad za golovima i rekordnom je bila jača - Poljak je i ovog puta bio neumoljiv.

Neverovatni napadač Bajerna je sa današnjim danom postao najefikasniji igrač Bundeslige u jednoj sezoni, postigao je 41 gol, i to u 90. minutu meča sa Augzburgom za 5:2, i upravo tim pogotkom prestigao na "večnoj listi" ikonu nemačkog fudbala Gerda Milera.

Podsetimo da brojni bivši nemački fudbaleri, čak i neki novinari tražili od Levandovskog da ne igra poslednji meč, da ispoštuje legendu, međutim ovaj nije hteo ni da čuje, odigrao je čitav meč, silno je želeo da dođe do rekorda, i na krjau je uspeo da se upiše kad se možda najmanej nadao. Tekli su poslednji trenuci meča, Bajern je napadao, a nakon jednog šuta i odbitka, lopta se odbila pravo do srećnog Poljaka koji je bio spreman - mirno je reagovao po prijemu lopte, predriblao golmana i postigao gol za istoriju.

Podsetimo se kako su pojedini fudbalski autoriteti nedavno tražili od Levandovskog da "prikoči" u poslednjem kolu. Didi Haman, bivši fudbaler Liverpula je jedan od ljudi koji su stali na stranu Gerda Milera.

- Iz poštovanja prema Gerdu Mileru, Levandovski ne bi trebao da igra protiv Augzburga. Zamislite samo da on izađe i kaže 'Neću da igram, sedeću na klupi', kakav bi to potez bio - istakao je osvajač Lige šampiona sa Liverpulom, Ditmar Haman.

Peter Arons, novinar Der Spiegela je takođe govorio o Levi i rekordu.

Levandovski je osvojio sve, najbolji je fudbaler na svetu, postigao je 40 golova, osvojio je titulu... Zašto rekord ne ostavi Gerdu Mileru, jer on je legenda kluba. Bajern ne bi bio to što jeste da nije bilo Milera, sjajan način da mu se oda počast za sve što je uradio za ovaj klub.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dg

    22. maj 2021 | 18:55

    Gerdov ćaća ti je rušio po domovini. Najmanje što si mogao učinit je što si ga izbacio iz knjige rekorda.

  • Ciganin 1976

    22. maj 2021 | 17:53

    Istovari se poljace po tim sto su ti zemlju opustosili '39-te ! 💪🙏❤

  • Nenad

    22. maj 2021 | 17:48

    Kako ga nije sramota, Poljak a ulazi u istoriju Nemačkog fudbala?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA