≫ 

Kako je autogol u 76. pomogao Zvezdi: Crveno-beli kreću kvalifikacije od 2. kola, znaju se i rivali

Konačan rasplet u Premijer ligi uticao na status srpskog šampiona

  • 10
Prvenstvo Srbije FK Crvena zvezda - Metalac Foto: MN Press

Poraz Lestera od Totenhema u poslednjem kolu Premijer lige spasio je posrnuli Čelsi i istovremeno obradovao Crvenu zvezdu!

Lisice su do 76. minuta vodile sa 2:1 i u tom trenutklu su imale Ligu šampina u džepu, jer je Čelsi gubio od Aston Vile ( na kraju je i poražen), ali je golman Lestera Kasper Šmajhel postigao autogol za 2:2 protiv Pevaca, zatim primio još dva do kraja.

Čelsi se na taj način provukao i završio 4. na tabeli Premijer lige, što znači da je odlazak Plavaca u LŠ doneo Zvezdi preskakanje prvo kolo kvalifikacija za najelitnije takmičenje.

To znači da će crveno-beli kvalifikacije krenuti od 20. ili 21. jula i biće nosioci na žrebu gde ih najverovatnije čekaju ekipe Slovana iz Bratislave (Slovačka), Kairata (Kazahstan), Šahtjor Soligorska (Belorusija), Nefčija (Azerbejdžan), Bodea (Norveška), Dinamo Tbilisija (Gruzija)…

Tu su još i timovi poput Škendije (Makedonija), Mure (Slovenija), Žalgirisa (Litvanija), Budućnosti (Crna Gora), Flore (Estonija), Šamroka (Irska), Noe (Jermenija), Borca (BiH), Linfilda (Severna Irska), Hamruna (Malta), Esperanža (Lukasemburg), Konahsa (Vels)... u zavisnosti ko se plasira u drugo kolo.

Zvezda će biti nosilac i u trećem kolu kvalifikacija ako do njega dođe, a tu će potencijalni rivali biti Ludogorec (Bugarska), Malme (Švedska), Kluž (Rumunija), Legija (Poljska), Šerif (Moldavija), Ferencvaroš (Mađarska).

Ukoliko se Zvezda plasira u plej-of, tu ih čekaju Dinamo Zagreb, Olimpijakos, Slavija Prag i Jang Bojs. Pod uslovom da prođu do tamo...

Video: Jeziv pad Milana Borjana: Preleteo igrača, pa tresnuo leđima o travu! Odbio da izađe s terena!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA