≫ 

Sindikat profesionalnih fudbalera dao podršku Panteliću: "Želimo promene i reset sistema"

Marko Pantelić je jutros na sednici IO razrešio neke članove dužnosti, koji su došli tokom mandata Slaviše Kokeze

  • 11
Izbori FSS, Skupština Foto: MN Press

Veliki rat vodi se unutar Fudbalskog saveza Srbije. Posle reakcije Marka Pantelića da smeni iz Izvršnog odbora FSS Dragoljuba Lazovića predsednika Javora i prvog čoveka Zajednice Superligaša, došlo je do tektonskih poremećaja u kući fudbala.

Pantelić koji je zamenik predsednika FSS, doneo je u ponedeljak 24. maja rešenja o razrešenju funkcija članova Izvršnog odbora, te imenovanje novih! Pantelić je funkcije razrešio sledeće članove IO FSS: Nenad Bjeković, Marjan Rnić, Dušan Mrakić, Dragan Ilić i Branko Stojaković.

Za članove Izvršnog odbora FS Srbije do isteka preostalog mandatnog perioda 2019. – 2023. godine, imenuju se: Jovan Teodosić, Jugoslav Jugović, Davor Jevremović i Zoran Lekić.

Panteliću je u ovoj borbi podršku dao i Sindikat profesionalnih fudbalera Nezavisnost.

- Puna podrška za Marka Pantelića, da sve ove "večite" dizače ruku za sopstvene interese zauvek eliminiše iz srpskog fudbala. Promene i reset sistema najviše će osetiti igrači, koji neće više biti robovi u rukama neprijatelja fudbala već će imati dostojanstven status. Vreme je da se svi udružimo i pravo ispred FSS, da pošaljemo pojedince na optuženičke klupe pa neka im se sudi po zakonu.

Međutim, rat je nastavljen jer je takozvani Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije (FS S), ipak održao nelegalnu sednicu u Staroj Pazovi, na kojoj je "smenio" vršioca dužnosti predsednika Marka Pantelića i na njegovo mesto postavio potpredsednika Nenada Bjekovića, kojeg je Pantelić smenio danas pre podne.

Kako se navodi u saopštenju na sajtu FS S, dana 21.05.2021. godine generalni sekretar FS S Jovan Šurbatović uputio je članovima Izvršnog odbora dopis kojim je obavestio i upozorio članove Izvršnog odbora da je dana 05.10.2020. godine došlo do kršenja, odnosno nepoštovanja odredbi Zakona o sportu prilikom izbora Marka Pantelića na funkciju zamenika predsednika FSS.

Međutim, zakon kaže drugačije.

Video: Uprkos povredi Borjan se ipak pojavio na dodeli pehara koji mu je uručio Marko Pantelić!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bane

    24. maj 2021 | 17:12

    Što bi naš narod rekao - usranu motku, pa sve, i ovaj sindikat, pa pokušati od nule. Prvo dezinfikovati i okaditi prostorije.

  • Антифудбал

    24. maj 2021 | 17:08

    Баш је ресетовао систем. За члана ИО поставио кума Јована Теодосића, брата кошаркаша Милоша, човека који нема везе са фудбалом. Ресет за смејурију

  • Manjača

    24. maj 2021 | 16:57

    E moj Piksi vidis li ti gde si dosao ......tuga velika

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA