≫ 

Trenerski kovitlac u Italiji: Inzagi rekao "da" Interu, Juve ide na sigurno, Napulj čeka Spaletija

Podsetimo i da je Gatuzo odmah po završetku sezone dogovorio prelazak u Fiorentinu

  • 0
masimilijano Alegri, Kristijano Ronaldo, FK Juventus Foto: Profimedia/Insidefoto

Dok se čekaju igračke transfer "bombe" u italijanskoj ligi, u toku je ono što se mora desiti pre nego što pojedini klubovi krenu na pijacu u potragu za pojačanjima - dogovori sa novim trenerima.

U Seriji A je i te kako "živo" po tom pitanju u protekla dva-tri dana, neki zvučni dogovori su se desili, a neki će se desiti u danima koji slede.

Podsetimo, jedna trenerska promena se već dogodila: Đenaro Gatuzo je tabor Napolija, sa kojim je izgubio plasman u Ligu šampiona u poslednjem kolu, preuzeo Fiorentinu, dok će ka jugu krenuti iskusni Lućano Spaleti.

Italijanski mediji pišu da je pitanje trenutka kada će Napolitanci obnarodovati dogovor sa bivšim trenerom brojnih italijanskih klubova, koji će pokušati da vrati Napolitance u Top4 italijanskog fudbala.

Pravi veleobrt se desio u Laciju.

Simone Inzagi se prvo obećao Rimljanima za produžetak saradnje, ali se predomislio kada mu je Inter poslao drugu, "bezobrazniju" ponudu tešku četiri miliona vera po sezoni, pa se Simone predosmilio i "odjavio" Lacijali

Italijanski mediji pišu da će Inzagi narednih dana staviti paraf na ugovor sa šampionom i pokušati da nastavi sa uspesima koje je postavio Antonio Konte.

Ni Juventus nije sedeo skršetnih ruku posle jalove sezone u kojoj je uzeo tek Kup trofej, i u poslednjoj rundi obezbedio Ligu šampiona. Anjeli se otud zahvalio Pirlu na saradnji, dugogodišnjem operativcu Fabiju Paratićiju, i izabrao sigurnu opciju - vratio je čoveka koji je doneo "Staroj dami" mnogo radosti i trofeja, Masimilijano Algerija.

Ni tu neće biti kraj trenerskim pomeranjima na "čizmi" gde je, kao što je poznato, nedavno stigao i Žoze Murinjo preuzevši Romu, a biće interesantno videti da li će i Siniša Mihajlović promeniti sredinu, pošto je isplivao kao jedan od glavnih kandidata za trenera Lacija.

Video: Siniša Mihajlović u suzama: Vesti koje mu je saopštila mlađa ćerka su mu izazvale poplavu emocija!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA