Terzić otkrio koliko miliona Zvezda prihoduje od sponzora i UEFA i kakvo je finansijsko stanje kluba

Generalni direktor Zvezde veruje da će se novac vratiti u fudbal posle normalizacije stanja sa korona virusom u svetu

  • 46
Zvezdan Terzić, Nova Kancelarija Foto: Nikola Tomić

Generalni direktor Crvene zvezde, Zvezdan Terzić, obraća se novinarima i tom prilikom rezimira najuspešniju sezonu kluba još od Barija 1991. godine.

On je govorio i o planovima za narednu sezonu, očekivanim prihodima, ali i kako izgleda trenutno finansijsko stanje kluba.

- Imamo sportski cilj, poslovni cilj, infrastrukiturni cilj i već sedam godina realizujemo ono što se obeća na Skupštini.

- Sportski cilj je grupna faza UEFA i titula.To je ono što Zvezdi obezbeđuje finansijsku stabilnost. Četiri miliona dobijamo od Gasproma, 1,2 miliona od Telekoma, u slučaju da uđemo u Ligu Evrope imamo 10 miliona, u slučaju Lige šampiona 20 miliona, 4 do 5 miliona od ulaznica, 10 do 15 miliona od transfera. Naša struktura prihoda je veoma jasna. Dva odsto prihoda stiže iz inostranstva i tom tendecijom ćemo nstaviti. Grupna faza UEFA takmičenja nas obavezuje da bi zadovoljili naše navijače zbog kojih klub i postoji.

Usledilo je pitanje o finansijskoj situaciji u klubu i Terzić ističe da je ona bolja u odnosu na druge evropske klubove i da veruje da će se novac vratiti u fudbal i da će biti prostora za dodatne investicije.

- Dobra je u odnosu na ostale evropske klubove. U prvom krugu smo dobili licencu za UEFA i to govori da smo uspeli da izmirimo obaveze u roku, što u vreme korone i svetske krize nije bilo lako. Nadamo se da će tržište živnuti ovog leta, da će se sve vratiti u normalu. Zato investiramo ovoliko puno, jer sam ubeđen da će se tržiše oporaviti i da će biti novca u fudbalu - rekao je Terzić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dovla

    28. maj 2021 | 14:11

    On slaze cim zine,prema tome nebitno je sta ce reci!

  • Rade

    28. maj 2021 | 14:17

    Jednom zine dva puta slaže!!!

  • Acke Pl.

    28. maj 2021 | 14:58

    O kakvim ti transverima pričaš? Osim Borjana,nemate igrača koji vredi 1.000,000€. U poslednjih 5 godina vredan pažnje Radonjić! Drži se ti "ikone sa zida" kancelarije

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA