≫ 

Saznajemo! Lazar Marković se seli u Tursku? Superligaš želi napadača Partizana!

Kontakti među posrednicima su uspostavljeni, čeka se sud trenera Kocamana

  • 27
lazar markovic, partizan FOTO: MN Press

Rekonstrukcija tima čeka Partizan ovoga leta i svi fudbaleri, sem onih najmađih od kojih se u buzdućnosti očekuju rezultati i novac, na prodaju su u Humskoj. Jedan od njih i Lazar Marković, za koga, pišu turski mediji postoji interesovanje Malatije, no, pomenuti klub nije jedini, jer ka napadaču gleda i Istanbul Bašekšehir, saznaje Telegraf.

Marković u Humskoj ulazi u poslednju godinu ugovora i, kako u ovom momentu ne postoji ideja o nastavku saradnje, Partizan će rado saslušati svaku ponudu za napadača i pokušati eventualno da zaradi na njegovoj solidnoj sezoni.

Rekosmo već da turski mediji pominju interesovanje Malatijespor, ali postoje jasne indicije da bi i Istanbul Bašekršehir mogao da se uključi u celu priču, jer je fudbaler preporučen tamošnjem stručnom štabu u kome se nalazi i nekadašnji golman kluba iz Humske - Fahrudin Omerović, koji je asistent treneru Ajkutu Kocamanu.

Kontakti među posrednicima su uspostavljeni, ali se čeka upravo sud šefa stručnog štaba, čija odluka u vezi sa eventualnim angažovanjem Markovića će biti i konačna.

Podsetimo, Marković je ove sezone bio značajno učinkovitiji nego u prvoj takmičarskoj godini po povratku u Humsku. U prvom delu sezone je kuburio sa povredama, a potom se pod vođstvom Aleksandra Stanojevića fizički "doveo u red" i praktično je bio jedan od najstandardnijih igrača u prolećnom delu takmičenja, odigravši ukupno 33 meča, uz učinak od 11 golova i sedam asistencija.

Kako su u Humskoj planirali da smanje budžet plata za fudbalere, uz pomenutu rekonstrukciju time, izvesno je da bi Marković mogao da bude jedan od igrača koji će ovoga leta napustiti ekipu.

Valja napomenuti i da je Marković pre mesec i po dana imao ponudu iz Ujedinjenih Arapskih Emirata prema kojoj je za dvogodišnji ugovor trebalo da zaradi ozbiljan novac, ali je vezista crno-belih odbio takvu mogućnost, smatrajući da mu je prerano da sa 27 godina igra u tako slaboj ligi u Aziji.

Video: Saigrači poklonili tortu Lazaru Markoviću za 27. rođendan

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA