Još jedno veliko priznanje za Dušana Tadića: Srpski fudbaler uvršten među najbolje u Ligi Evrope

Igrač Ajaksa izabran od strane specijalne komisije UEFA među najbolja 23 fudbalera drugog po kvalitetu takmičenja

  • 0
Dušan Tadić Ajaks Ajax Foto: Profimedia/Gerrit van Keulen/AFP

Fudbalska sezona širom Evrope se polako, ali sigurno približava kraju. U sredu je odigrano finale Lige Evrope, a večeras će se odigrati završni meč Lige šampiona između Mančester sitija i Čelsija.

Sve to znači da je vreme da se dodele priznanja za one najuspešnije, pa se samim tim okupila specijalna komisija UEFA koju su činili bivši fudbaleri poput Kozmina Kontre, Patrika Bonera, Boštjana Cesara, kako bi doneli odluku o idealna 23 igrača ovogodišnje Lige Evrope.

Među njima se našao i jedan srpski fudbaler, Dušan Tadić koji je sa svojim Ajaksom došao do četvrtfinala, gde je poražen od Rome. Na spisku su i dvojica članova Dinama iz Zagreba koji je takođe poražen od kasnijeg šampiona Viljareala u istoj fazi takmičenja. Reč je o Dominiku Livakoviću koji nastupa na poziciji golmana i Mislavu Oršiću koji je krilni napadač.

KOMPLETAN SPISAK NAJBOLJIH IGRAČA LIGE EVROPE

Golmani: Dominik Livaković (Dinamo Zagreb), Pau Lopez (Roma) i Heronimo Rulji (Viljareal).

Defanzivci: Raul Albiol (Viljareal), Hari Megvajer (Mančester junajted), Aron Van-Bisaka (Mančester junajted), Đanluka Manćini (Roma), Leonardo Spinacola (Roma), Alfonso Pedraza (Viljareal), Pau Tores (Viljareal).

Vezisti: Bruno Fernandeš (Mančester junajted), Danijel Pareho (Viljareal), Lorenco Pelegrini (Roma), Paul Pogba (Mančester junajted), Etjen Kapu (Viljareal), Mislav Oršić (Dinamo Zagreb), Lukaš Provod (Slavija Prag), Skot Mektominej (Mančester junajted).

Napadači: Dušan Tadić (Ajaks), Đerard Moreno (Viljareal), Edinson Kavani (Mančester junajted), Edin Džeko (Roma), Nikolas Pepe (Arsenal).

Video: Piksi prelistava kultne fotke iz svoje karijere: Očitao lekciju svima zbog slike sa Savićevićem

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA