Tuhel tek posle finala Lige šampiona upoznao Romana Abramoviča, četiri meseca od dolaska u klub

Ruski patron i Nemac se videli prvi put uživo tek nakon pobede Čelsija u finalu LŠ

  • 1
tomas tuhel Foto: Tanjug/Ap

Čelsi je pokorio Evropu, Tuhelov genijalni plan se pokazao kao nedokučiv po Pepa Gvardiolu, pa sad "plavi" deo Londona slavi veliki uspeh, drugi trofej namenjen najboljem timu na Starom kontinentu.

Nemački trener se pokazao kao pun pogodak uprave Čelsija posle otkaza Lampardu, zasluge za to svakako idu i gazdi Romanu Abramoviču, koji je, zanimljivo, upoznao Tuhela tek u Portu, nakon velike utakmice i trijumfa "Plavaca", četiri meseca od dolaska Nemca na klupu.

Dosad se njihov susret nije mogao desiti, makar ne u Londonu, jer se ruski patron dislocirao iz Engleske zbog poznatih političkih tenzija na relaciji Rusija - Engleska, ali ako su i mogli da biraju mesto gde će se upoznati, bolje ne bi izabrali - tokom slavlja titule Lige šampiona.

Tuhel je posle novinarima otkrio neke detalje susreta sa moćnim ruskim milijarderom.

- Razgovarao sam sa gazdom upravo sad, na terenu, bio je to najbolji momenat našeg prvog susreta, ili najgori, jer od ovog momenta može biti samo gore - našalio se tuhel.

- Pričaćemo sutra i radujem se tome. Uveriću ga da ću ostatzi gladan pobeda i trofeja. Želim i sledeću titulu i osećam apsolutnu sreću. Osećam se delom izuzetno ambicioznog kluba i jake grupe koja odgovara mojim željama i pasiji za fudbalom - rekao je Tuhel.

Roman Abramović je nakon finala čestitao na tituli svakom igraču ponaosob.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA