≫ 

Nije moglo gore! Orlovi u najtežoj grupi na Svetskom prvenstvu u futsalu

Mundijal je na programu u Litvaniji od 12 septembra

  • 3
Futsal reprezentacija Srbije Foto: FSS

Posle neverovatnog podviga i činjenice da je Srbija jedna od samo sedam evropskih selekcija koja je uspela da se plasira na FIFA Svetsko prvenstvo u futsalu u Litvaniji (12. septembar - 3. oktobar), žreb grupa za završni turnir u Cirihu bio je nemilosrdan i Orlove „spakovao“ u definitivno najtežu grupu.

Naši najbolji futsaleri će biti u „grupi smrti“ sa prvakom sveta Argentinom, zatim trećom selekcijom na planeti Iranom, koji je na minulom šampionatu eliminisao i Brazil, kao i sa reprezentacijom SAD koja dolazi sa velikim ambicijama u Litvaniju.

Orlovi prva dva meča igraju u Viljnusu, rivali su Iran (14.jun) i Argentina (17.jun), a zatim sa selekcijom SAD (20.jun) u Klaipedi.

- Posle najtežih kvalifikacija koje smo ikad odigrali, nadao sam se da ćemo imati bar malo sreće u ovom žrebu, ali ispalo je da gore nije moglo. Dobili smo Argentinu prvaka sveta, Iran koji je treći na svetu, selekcija koja je izbacila Brazila na prošlom prvenstvu, azijski div u futsalu. I SAD sigurno imaju ogroman potencijal. Kada vidim kakvih grupa ima, iskreno još teže mi je pao ovakav žreb - rekao je Bojan Pavićević, direktor futsal selekcija FSS-a.

I kapiten Miloš Simić ne krije da je ovo daleko, daleko najača grupa na šampionatu…

- Neverovatno, nismo imali ni malo sreće, sa nama su u grupi dve selekcije koje će se boriti za titulu prvaka sveta. Zaista nas čeka težak posao da prođemo u drugu fazu, ali potrudićemo se kao i mnogo puta ranije da obradujemo Srbiju. Mala nepoznanica je samo reprezentacija SAD koja ima našeg stručnjaka na klupi, Dušana Jakića, trenera koji ih je preporodio.

- Definitivno smo moglo mnogo bolje da prođemo, ali idemo u Litvaniju uzdignute glave. Od pedeset i kusur članica UEFA mi se nalazimo među sedam koje će biti na FIFA Futsal Prvenstvu sveta i sama ta činjenica treba sve da nas čini ponosnim - ne ostavlja dilemu Miloš Simić.

Video: Novi preokret: Vladimir Lazić demonstrira top koji ima u nozi i donosi vođstvo FON-u u produžetku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Suvi list

    2. jun 2021 | 11:24

    Bolje Argentina nego Brazil, Španija, Rusija..... Realno tu je Iran favorit. SAD tek sad uče o futsalu....... samo kuknjava, šta drugo očekivati od nas. Samo je nama teško...... nemojte ni da polazište na put ako tako mislite!!!

  • Žika

    1. jun 2021 | 22:44

    Naša posla! Uvek nam težak žreb odseče noge i predajemo se pre samog početka takmičenja.

  • Vlada

    3. jun 2021 | 11:17

    Naši najbolji futsaleri ne igraju za repku zbog svadje sa selektorom

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA