Otišao je Anćeloti, a stiže drugi Italijan: Everton u Pirlu i Sariju vidi rešenje svojih problema

Sa Andreom su već obavljeni inicijalni razgovori

  • 1
Liga sampiona, FK Juventus, FK Proto Foto: Tanjug/AP

I posle Italijana doći će Italijan? Prema pisanju lokalnih medija iz Liverpula, koji imaju informacije iz prve ruke, čelnici Evertona spremni su da na svojoj klupi posle Karla Anćelotija dovedu još jednog stručnjaka sa Apeninskog poluostrva.

Dobro poznati Anćeloti odlučio je naglo da napusti Karamele i zaputi se ka Real Madridu, a usput je sugerisao vlasnicima da angažuju Andreu Pirla kao njegovog naslednika. Njih dvojica su sarađivali iz vremena kada je Pirlo igrao za Milan, a dok je čuveno Karleto bio na klupi Rosonera.

Tokom minule sezone, Pirlo je debitovao u trenerskom poslu na klupi Juventusa, ali je posle jedne takmičarske godine usledio rastanak zbog ne baš sjajnih rezultata crno-belih iz Torina. Prema navodima Liverpul Eha, on je već bio na razgovorima sa glavnim ljudima Evertona.

Kao još jedno ime koje se uz Pirla dovodi u vezu sa Evertonom, pominje se Mauricio Sari, koji ima iskustva u Premijer ligi i kao takav možda bi bilo pogodnija zamena za Karla Anćelotija. On je prethodno radio sa Čelsijem u sezoni 2018/19, a baš kao u slučaju prošlogodišnjeg trenera Juventusa i on je dobio otkaz u Staroj dami godinu dana pre preuzimanja Plavaca. Problem je što njega još vide na svojoj klupi londonski rivali - Totenhem i Arsenal.

Pominjalo se čak i da bi Rafa Benitez posle Liverpula mogao da "zasedne" na klupu Evertona, ali je nakon osuda navijača obe strane to daleko od realizacije. Naravno, kada je reč o Karamelama, u čitavu priču uvek mora da bude umešan Dejvid Mojes, a među kandidatima su još Edi Hau i Nuno Espirito Santo.

Video: Binić: Tražio me Bajern, Zvezdi to nije odgovaralo! Muslinu sam rekao ti ćeš biti trener

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA