Iznenađujući izbor najboljeg u Premijer ligi: Umesto De Brujneu, nagrada pripala njegovom saigraču

Ruben Dijaš osvojio je pehar namenjen najkorisnijem igraču ove sezone

  • 2
Ruben Dijas

Foto: Printscreen Twitter

Portugalski štoper i fudbaler Mančester sitija, Ruben Dijaš imenovan je tokom današnjeg dana za najboljeg igrača Premijer lige za prethodnu sezonu. To je drugi put u poslednje tri sezone da jedan defanzivac dobija epitet najkorisnijeg, nakon što je Virdžil van Dajk isto priznanje dobio u sezoni 2018/19.

Pre toga, čak šest godina uzastopno je nagrada dolazila u ruke napadača ili veziste. A nema sumnje da je ove godine Ruben Dijaš zaslužio eminentno priznanje, iako je imao ozbiljnu konkurenciju u svom saigraču - Kevinu de Brujneu.

Sa Dijašom u odbrani, Siti nije primio gol na 15 utakmica, a Građani su na kraju godine podigli trofej namenjen najboljem timu Premijer lige. Uz to, na tom putu su u jednom momentu nanizali čak 15 pobeda, što je četvrti najbolji rezultat u ovom takmičenju od njegovog osnivanja.

Siti je pobedio na 23 od 32 utakmice na kojima je nastupio Dijaš, koji je imao ukupno 35 intervencija uz 24 dobijena duela i 23 blokirana udarca tokom tekuće takmičarske godine. Na sve treba pridodati 135 otetih lopti.

Pobedio je u konkurenciji Bruna Fernandeša, Kevina de Brujnea, Džeka Griliša, Mejsona Maunta, Mohameda Salaha, Tomasa Součeka i Harija Kejna, koji su svi redom blistali minule sezone za svoje klubove.

Video: Piksi prelistava kultne fotke iz svoje karijere: Očitao lekciju svima zbog slike sa Savićevićem

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    5. jun 2021 | 15:10

    Kakva sramota za premijer ligu! De Brujne je ovo trebalo da uzme lagano.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA