≫ 

Pukla transfer bomba na Ostrvu: Sančo postaje najskuplje pojačanje u Evropi ovog leta

Borusija pristala da proda Engleza po znatno nižoj ceni...

  • 4
Bundesliga Foto: Tanjug/AP

Jedan od najboljih engleskih fudbalera Džejdon Sančo (20) nalazi se na korak od prelaska u Mančester junajted, objavio je britanski Miror.

Pod vinjetom ekskluzivno, novinar ovog lista Sajmon Malok, piše da će "Crveni đavoli" uštedeti čak 30 miliona evra, godinu dana otkako su ozbiljno krenuli u akciju dovođenja jednog od najboljih fudbalera Borusije iz Dortmunda.

Milioneri su prošlog leta, uprkos ozbiljnom pritisku Mančester Junajteda, uporno odbijali da spuste cenu od 120 miliona evra koju su istakli, ali je pandemija korona virusa i činjenica da Borusiji treba novac za funkcionisanje posle sezone bez publike, uticala da Sanču padne procenjena vrednost.

Sam krilni napadač Engleske nije blistao u prvom delu sezone, najviše zbog povrede, ali je zato u drugom delu posle Božića postigao 13 golova i bio jedan od najboljih u redovima Borusije.

Prema navodima Mirora, Sančo je već prihvatio uslove Mančester Junajteda i ostalo je još samo da se klubovi zvanično dogovore oko obeštećenja od 90 miliona evra koliko Borusija traži.

Nemački klub se odlučio na ovaj korak i kako bi zadržao najboljeg strelca Erlinga Halanda, a svakako će dobro zaraditi na Sanču kojeg je 2017. godine dovela kao tinejdžera iz Mančester Sitija za samo 8 miliona evra.

Džejdon Sančo će ovim transferom nadmašiti obeštećenje koje su na Old Trafordu svojevremeno izdvojili za kupovinu Harija Megvajera iz Lestera (oko 88 miliona evra).

Video: Savićević prelistava kultne fotografije karijere:Pocepao je igrača Partizana, pokazao svoju sliku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA