Dan kada se Mihajlović crvenim kartonom oprostio od reprezentacije, a Vidić "otišao po burek"

Bolno sećanje na gostovanje Finskoj pre 18 godina

  • 0

U danu kada je fudbalska reprezentacija Srbije odigrala 1:1 sa Jamajkom na Kirin kupu u Japanu, "punoletstvo" slavi meč na kom je tadašnja selekcija Srbije i Crne Gore gostovala Finskoj u sklopu kvalifikacija za EP 2004. godine!

Taj meč odigran 7. juna 2003. godine ostaće upamćen po tome štpo je bio poslednji koji je Siniša Mihajlvić odigrao u reprezentativnom dresu.

Plavi su tada poraženi rezultatom 3:0, a Mihajlović je u 25. minutu dobio crveni karton - svoj peti u dresu nacionalnog tima. Na kraju, odigraoa je 63 meča i postigao je 10 golova od 1991. kada je debitovao.

Takođe, sa tog meča pamtimo i dribling Mihaela Forsela za treći gol Finaca, kada je "poslao po burek" Nemanju Vidića i zatresao mrežu Dragoslava Jevrića.

Selektor Srbije i Crne Gore bio je Dejan Savićević koji je izveo ovaj sastav: Dragoslav Jevrić, Zoran Mirković (od 80. Nenad Kovačević), Boban Dmitrović, Siniša Mihajlović, Nemanja Vidić, Mladen Krstajić, Igor Duljaj, Slobodan Marković, Predrag Mijatović (od 46. Zvonimir Vukić), Savo Milošević (od 46. Nenad Jestrović), Darko Kovačević.

Pored Srbije i Crne Gore i Finske, u grupi su bili još Italija, Vels i Azerbejdžan koji je Plave tada i koštao plasmana na EP. Podsetimo, naš nacionalni tim je izgubio pet bodova u dva meča. Na kraju smo završili treći sa 12, Vels je imao 13, a Italija 17.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA