"Ime koje nosim nije moje i stariji sam godinu dana": Fudbaler Štutgarta otkrio najveću prevaru!

Za sve je kriv agent fudbalera

  • 0
Silas Vamanjutka, Silas Katompa Mvumpa Prinskrin: Youtube / Bundesliga

Fudbaler Štutgarta, ujedno i najbolji strelac ove ekipe iz prošle sezone, Silas Vamanjutka otkrio je da se zapravo ne zove tako, kao i da je rođen godinu dana ranije od datuma koji mu piše u ispravama.

Pravo ime fudbalera nije Silas Vamanjutka, već Silas Katompa Mvumpa, ovaj napadač iz DR Konga takođe je otkrio i da nije rođen 1999. godine, već godinu dana ranije, 1998. godine. Kako je sam rekao, problem je nastao kada je napuštao domovinu pre nekoliko godina.

Napadač rođen u Kinšasi je sa svojih 17 godina pozvan u kamp Anderlehta kao ekstremno talentovan fudbaler, tada mu je izdata viza na njegovo pravo ime - Silas Mvumpa.

Međutim, Anderleht je tražio od fudbalera da ponovo ode u svoju zemlju i da se vrati sa novom vizom da bi mogli da zaključe ugovor, ali tadašnji agent je rekao fudbaleru da ukoliko napusti Evropu nikad više neće moći da se vrati nazad, stoga je on ostao u Evropi i preselio se u Pariz.

U Parizu, prema rečima napadača, živeo je zajedno s agentom koji je imao punu kontrolu nad njegovim dokumentima, ispravama i bankovnim računima.

Silas Vamanjutka, Silas Katompa Mvumpa Prinskrin: Youtube / Bundesliga

Nedugo zatim, Silas je igrao po francuskim niželigašima, da bi potom potpisao za Paris FC, a već naredne sezone je došao u Štutgart u transferu vrednom osam miliona evra.

Ime tadašnjeg agenta je poznato čelnicima Štutgarta, ali su odlučili da ga neće otkriti u javnosti.

- Živeo sam u strahu nekoliko godina, bio sam zabrinut i za svoju porodicu. Ovo je bio pretežak korak za mene, ali uz pomoć kluba koji mi je druga kuća, kao i savetnika koji su uz mene, odlučio sam da je ovako najbolje - rekao je Silas u saopštenju kluba iz istoimenog grada.

Klub neće kazniti svog igrača, već će pokušati da pronađe čoveka koji je kriv za ovakva dela.

Protekle sezone, Silas je postigao 11 golova i dodao je pet asistencija za klub iz Nemačke.

Podsetimo, nedavno je i Srbiju potresla slična situacija, kada se ispostavilo da je navodno Gelor Kanga lažirao svoja dokumenta.

Video: Stipl trka na 3000m na atletskom prvenstvu: Pobede su odneli Miloš Malešević i Sanja Đoković

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA